Kouř se valil chodbami domu. Dvě desítky lidí se nadýchaly zplodin. Foto: PČR
Most

Chomutov – Požár ve výškové budově – chomutovském Experimentu, byl již dohašen. Záchranné složky mohou bilancovat. Následky nejsou naštěstí tragické, stav jednoho z obyvatel domu je ale velmi vážný. Po nadýchání zplodinami byl v natolik špatném stavu, že jej museli letečtí záchranáři transportovat do ústeckého traumacentra.

„Nakonec bylo evakuováno 120 osob, z toho jsme 20 osob ošetřili na místě, 11 osob bylo převezeno k šetření na chomutovské Emergency. S velmi vážným zraněním byla jedna osoba transportována letecky do Ústí. Kromě záchranářských posádek byl na místě psycholog, krizový manažer i inspektor provozu záchranářské služby," shrnul dnešní zásah mluvčí záchranářů Prokop Voleník.

S ohledem na vážný stav jednoho pacienta byl povolán i vrtulník Letecké záchranné služby. Foto: Miroslav Harag

Mluvčí hasičů informoval prostřednictvím sítě X (dříve Twitter), že se krátce před jedenáctou hodinou mohli evakuovaní navrátit do svých bytů.

Na místě jsou také kriminalisté, příčina požáru je předmětem šetření. 

Prvotní informace o požáru jsme publikovali ZDE.

Chomutovský Experiment patří k jedné z nejvyšších zástaveb v Chomutově. Foto: Miroslav Harag

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru