Kachničky mandarínské – matka se dvěma mláďaty. Foto: Zoopark Chomutov
Most

Chomutov – S nadšením pozorují chovatelé, jak se postupně líhnou z vajíček stále nová a nová mláďata rozličných druhů ptáků. 

„Naši ornitologové mají v posledních týdnech vážně hodně napilno. A zdaleka ne jen kvůli čápům, kteří jsou více v centru pozornosti. V hnízdech po celém zooparku se vylíhly desítky ptáčat, další páry sedí na vejcích a u několika druhů očekáváme zahnízdění v nejbližších dnech. A abyste si nemysleli, že přeháníme, pěkně vám je vyjmenujeme, přestože se seznam každým dnem mění," informoval Zoopark Chomutov na svých sociálních sítích.
 
Střapaté mládě volavky rusohlavé. Zřejmě se dožaduje potravy. 
 
Mláďata se vylíhla už u čápů bílých, volavek rusohlavých, kvakošů nočních, kachniček mandarínských, strak modrých, strak iberských, dudků chocholatých, drozdů východních, hrdliček senegalských, chechtavých a divokých, bažantů bělochocholatých, sýčků obecných, sov pálených, výrečků malých, puštíků bradatých, jeřábů daurských.
 
Na vajíčkách se dosud sedí a vyčkává u jeřábů panenských, alexandrů čínských, krásek červenozobých, zrzohlávek rudozobých, bernešek rudokrkých a čírky modré.
 
Hnízdění chovatelé brzy očekávají u hýlů a plameňáků.
 
Nádherné záběry pořídily Jana Mesteková a Anežka Šrámková.
 
Na svět už roztomile kouká i puštík bradatý. Foto: Zoopark Chomutov
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru