Foto: Ilona Kaulfuss
Most

Jeníkov – Začátkem června byl uvedený do provozu nový most přes železniční trať v Jeníkově. Několik měsíců museli řidiči využívat objízdnou trasu, protože silnice z Jeníkova do Oldřichova byla po dobu stavby celkově uzavřená. V rámci rekonstrukce došlo ke zboření původního mostu a k výstavbě zcela nové mostní konstrukce, včetně nových silničních napojení před i za mostem.

Po levé straně směrem od Jeníkova na Oldřichov vyrostla mohutná opěrná zeď, aby stavba nezasahovala do cizích pozemků. Důvodem její výstavby byly podmínky ze strany SŽDC na podjezdovou výšku. Nová niveleta je totiž oproti původní o 90 centimetrů vyšší.

Foto: Ilona Kaulfuss

Po dobu provádění prací docházelo k omezení provozu i na související železniční trati. Trolejové vedení bylo bez napětí a v době stavby byla rovněž omezena rychlost v okolí mostu. V současné době provádějí pracovníci stavební společnosti OHLA ŽS dokončující práce a terénní úpravy. 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru