Cvičný polygon na Hlavní báňské záchranné stanici si vyzkoušely děti z mezibořského oddílu. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Skupina Sev.en Česká energie zprostředkovala netradiční zážitek pro děti z oddílu Zápasu řecko-římského TJ Baník Meziboří. Malí sportovci a jejich trenéři se podívali k báňským záchranářům. Prohlédli si jejich techniku a vyzkoušeli si, jak se záchranáři pohybují v prostředí podzemní sloje. 

„Využili jsme cvičný polygon, kde báňští záchranáři musí každého čtvrt roku absolvovat cvičení v dýmnici plus nějakou teorii,“ vysvětluje ředitel Hlavní báňské záchranné stanice v Mostě Radim Slabák.

Děti probíhaly polygon na čas a na konci dostávaly průkazky báňských záchranářů. Složitou cestu, která simuluje situaci hluboko pod zemí, zkusili i jejich trenéři. Navíc nesli těžké vybavení, které záchranáři používají. 

Skupima Česká energie zápasnický oddíl v Meziboří podporuje, neboť si váží práce trenérů s mládeží. 

Báňští záchranáři provádějí zásahy při haváriích v podzemí, zaměřují se také na zajišťování starých důlních děl objevených při povrchové dobývání, provádějí lezecké práce, likvidují stará důlní díla. 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru