Házenkářky z Litvínova mají na kontě další výhru, v průběžném hodnocení zaujaly třetí místo
Týmová fotografie KNH Litvínov
Sport

Litvínov - Druhá nejvyšší soutěž žen v národní házené pokračovala 4. kolem, v němž nováček soutěže z Litvínova zajížděl do sousedního Chomutova. Hostující hráčky předvedly kvalitní výkon a zaslouženě získaly druhou výhru v soutěži a družstvo KNH Litvínov se tak posunulo na 3. místo druholigové soutěže.

Další víkend zajíždí litvínovské ženy do Modřan, kde budou hájit právě třetí příčku a v neděli pak do Blovic, kterým budou mít možnost vrátit vysokou domácí porážku z úvodního kola.

SK Chomutov – KNH Litvínov 19:26 (10:13)
Hostující hráčky jako nováček nevstupovaly do zápasu v roli favorita, přesto chtěli na hřišti rivalek z Chomutova uspět, což bylo znát od úvodního hvizdu rozhodčího. Hned v úvodních minutách se ujaly dvou až tříbrankového vedení, dobře kombinovaly a předčívaly soupeřky zejména v útočné fázi. Domácí hráčky také z chutí střílely branky a skóre rostlo rychle na obou stranách. Ve druhém poločase oba týmy předváděli podobnou hru jako v prvním. Hostující celek však začal lépe bránit a několika zákroky se blýskly obě brankářky. Zápas tak od poloviny druhého poločasu litvínovské házenkářky kontrolovaly a dovedly do vítězného konce. Nejlepší hráčkou utkání byla zvolena m.n.h. Zdeňka Bilohuščínová, která nastoupila opět po boku své dcery a zatížila konto chomutovských brankářek hned 14 góly.

Trenér Marek Tomčík: „Pro nás jsou zápasy s Chomutovem důležité, protože to je pro nás jeden ze soupeřů ve hře o udržení druholigové příslušnosti. Jsem rád, že to holky zvládly, i když jsem nebyl stoprocentně spokojen, dělali jsme spousty chyb a chvílemi nás svazovala i vlastní nervozita. Výkon Zdenči Bilohuščínové starší je obdivuhodný, ukazuje mladým hráčkám, jak výjimečná házenkářka je. Jsem rád, že nám v první druholigové sezoně pomáhá a přál bych si, aby těch zápasů v našem dresu odehrála co nejvíce.

Sestava a branky:
Gürtlerová, Plachá – Hochelová, Brabcová, Dubová, Váňová – Brunnerová, Bilohuščínová ml. (9), Alferiová (3) a Bilohuščínová st. (14). Rozhodčí Holý Jaroslav z Plzně.

Průběžná tabulka 2. ligy žen, skupina A
1. Sokol Tymákov B - 8 bodů (88:32)
2. Sokol Blovice  - 6 bodů (73:60)
3. KNH Litvínov - 4 body (68:69)
4. TJ Spartak Modřany - 3 body (75:91)
5. SK Chomutov NH - 1 bod (39:66)
6. Sokol Ejpovice - 0 bodů (26:51)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru