Zdroj: Answear
Zajímavosti

Streetwear je více než jen módní styl. Je to kulturní fenomén, který spojuje prvky hudby, umění a životního stylu. Jedním z nejvýznamnějších kousků v tomto světě jsou boty, které nejenže poskytují komfort, ale také vyjadřují osobnost a postoj svého nositele. Mezi ikonické značky, které definují streetwearovou obuv, patří Converse. Jak tyto boty dokážou pozvednout váš vzhled a proč jsou stále populární? 

Jaká je historie značky Converse a co design obuvi?

Converse, konkrétně model Chuck Taylor All Star, spatřil světlo světa již v roce 1917. Původně byl navržen jako basketbalová obuv, ale brzy se stal oblíbeným mezi mladými lidmi mimo sportovní hřiště. Tento přerod z funkční sportovní obuvi na módní trend je jedním z klíčových momentů, které utvářely streetwear. Zajímavostí je, že Charles "Chuck" Taylor, jehož jméno model nese, byl basketbalista a trenér, který se podílel na vylepšení designu a propagaci bot.

Jedním z největších lákadel bot Converse je jejich nadčasový design. Vysoké nebo nízké tenisky s plátěným svrškem a gumovou špičkou se staly synonymem pro neformální, ale stylový vzhled. Tento minimalistický, ale výrazný design umožňuje nekonečné možnosti kombinací s různými oděvy. Ať už je nosíte k džínům, šortkám nebo dokonce k šatům, Converse vždy dodají vašemu vzhledu nádech rebelie a originality. Zkuste se podívat např. na tento model obuvi Converse: https://answear.cz/h/converse-chuck-70. Ten vás nezklame.

Jak značka Converse vyjadřuje individualitu a jak tenisky sladit v outfitu?

Streetwear klade důraz na individualitu a sebevyjádření. V tomto kontextu jsou Converse ideální volbou. Kromě klasických barev, jako je černá, bílá nebo červená, nabízí Converse také limitované edice a kolaborace s různými umělci a designéry. To znamená, že si můžete vybrat model, který nejlépe odráží vaši osobnost a vkus. Například spolupráce s umělcem Tylerem, the Creator nebo značkou Comme des Garçons přináší do kolekce unikátní designy, které jistě zaujmou.

Jedním z nejlepších způsobů, jak integrovat Converse do vašeho streetwearového šatníku, je kombinace s ostatními ikonickými kousky. Začněte třeba jednoduchým outfitem – bílé tričko, džínová bunda a úzké džíny. Přidejte k tomu klasické bílé Converse a máte základní, ale stylový streetwearový vzhled. Pro více sofistikovaný vzhled zkuste kombinaci s oversized mikinou a cargo kalhotami. Nezapomeňte na doplňky, jako jsou kšiltovky nebo batohy, které podtrhnou váš celkový outfit. Zvolit můžete i některé stylové šaty na Answear.cz. Zde je to s trendy kousky sázka na jistotu.

Dbá značka Converse na udržitelnost a jak o jednotlivé kousky pečovat?

Dalším důležitým aspektem, který přispívá k popularitě Converse, je jejich trvanlivost. Plátěné tenisky jsou nejen stylové, ale také odolné a snadno se udržují. V dnešní době, kdy je udržitelnost klíčovým tématem, Converse také klade důraz na ekologické iniciativy. Například jejich kolekce Renew je vyrobena z recyklovaných materiálů, což znamená, že můžete být styloví a zároveň šetrní k životnímu prostředí.

Aby vaše Converse vypadaly co nejlépe, je důležitá správná péče. Plátěné tenisky můžete snadno čistit mýdlovou vodou a měkkým kartáčem. Pro udržení tvaru bot je vhodné je nechat uschnout na vzduchu a vyhýbat se přímému slunečnímu světlu, které může způsobit vyblednutí barvy. Pokud vlastníte limitované edice, doporučuje se také jejich skladování na suchém a tmavém místě, aby se minimalizovalo opotřebení.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru