Na pouti v Horním Jiřetíně vystoupí Ivan Mládek nebo Olga Lounová
Pouť v Horním Jiřetíně. Foto: Ibra Ibrahimovič
Co se chystá

Horní Jiřetín - Městským oslavám a pouti v Horním Jiřetíně bude patřit druhý srpnový víkend. Uskuteční se 13. a 14. srpna. Vedle kolotočů a atrakcí, na které lidé narazí na novém plácku kolem bývalé nádražní budovy v ulici Černická, se chystá bohatý program také u kulturního domu. Začíná zde již v 10:00.

Odpoledne tu například bude patřit legendárnímu Ivanu Mládkovi a jeho Banjo Bandu. Dále vystoupí populární formace Perutě, Laura a její tygři, Devianti a Olga Lounová. Tradičně se rozezní také areál chovatelů. Na druhé scéně se objeví dechovková kapela, Kvinta, Skanzen a program završí každoroční retroparty se Zdeňkem Lukeslem.

edeniky 3774

„Srpnová pouť je největší událostí, kterou v Horním Jiřetíně máme. Jsme moc rádi, že k nám za jejím programem jezdí každý rok lidé z blízkého i vzdáleného okolí. Zpřístupněn bude samozřejmě i kostel Nanebevzetí Panny Marie, středobod pouti a městských oslav," okomentoval za město Jiří Beneš. Podrobné info mohou zájemci nacházet na www.hornijiretin.cz nebo ve facebookové skupině Horní Jiřetín kulturní.

Lunapark Kolomazníček / bývalé kolejiště (ulice Černická) 12. - 14. 8.

Kostel Nanebevzetí Panny Marie

  • poutní mše svatá 13. a 14. 8. / 11:00
  • komentované prohlídky 13. 8.

Pouť a městské slavnosti – hlavní program 13. 8. 2022

10:00 / kulturní dům, areál chovatelů, socha sv. Jiří, bývalé kolejiště

  • kolotoče, atrakce, koncerty, žonglérská vystoupení a workshop, defenestrace, hudební skupina Arcus, Kejklíř Medvěd, historický šerm Fictum, soutěže a hry pro děti, obří loutky, chůdaři, doboví stánkaři, dobová taneční skupina, prohlídky kostela Nanebevzetí Panny Marie.

14:00 defenestrace / u kulturního domu

Hlavní scéna / u kulturního domu (ulice Horská)

15:00 Ivan Mládek a Banjo Band
16:30 Perutě
18:00 Laura a její tygři
20:00 Deviant
22:00 Olga Lounová

Druhá scéna / areál chovatelů (ulice Mostecká)

12:00–16:00 Dechovka
16:30–17:30 Kvinta
18:00–20:00 Skanzen
21:00 Retroparty se Zdendou Lukeslem

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru