Kam na čarodějnice? Hranice se rozhoří už dnes
ILUSTRAČNÍ FOTO: CC0
Co se chystá

Mostecko – Letos vychází oblíbené pálení čarodějnic ideálně na víkend s vidinou dalšího volného dne. Na Mostecku se koná řada akcí spojených s pálením čarodějnic. Přinášíme jejich přehled.

Oslavy pálení čarodějnic vypuknou už dnes odpoledne. V Louce u Litvínova na fotbalovém hřišti je dnes od 16 hodin připraveno zábavné odpoledne pro děti. Nebudou chybět soutěže a hry a opékání vuřtů. Na neděli je pak připravena akce pro dospělé. Ti se sejdou v 19 hodin, kdy si zazpívají a posedí u kytary. Až se setmí, vydají se po obci na strašidelnou hororovou procházku.

čarodky pro dospělé

V sobotu připravilo město Meziboří tradiční akci Stavění máje a pálení čarodějnic. Akce se uskuteční na dvou místech v Meziboří. Stavění máje proběhne jako obvykle v prostoru před budovou Městského úřadu Meziboří, kam v 14.45 hodin dorazí průvod, který v 14.30 hodin vyrazí od hasičské zbrojnice. Samotné Pálení čarodějnic proběhne v areálu lyžařské sjezdovky, kde od 15.30 hodin začne zábavný program pro děti i dospělé, jehož součástí budou stánky s občerstvením, zábavné soutěže pro děti, opékání vuřtů, vlastní pálení čarodějnice a na závěr vystoupí na pódiu několik hudebních skupin. Ovšem pozor – pro děti bude připravena jedna soutěž už i na náměstí před městským úřadem. Za její zdárné splnění si vyslouží čarodějnické peníze, které potom na sjezdovce promění za jednoho vuřtíka na opékání.

čarodky Mezák

Také v Obrnicích upálí čarodějnici už v sobotu. Akce startuje v NZDM Vulkán (Pod Rafandou). Na děti čeká čarodějnická cesta Obrnicemi se stanovišti plnými zábavných her a soutěží. V dílničce si budou moci vyrobit masku a pořádně se v ní vyřádit při dětské diskotéce. A kdo bude mít masku, ten dostane vuřt zdarma. V případě špatného počasí bude akce zrušena. Děti do 12 let mohou přijít pouze v doprovodu rodičů.

čarodky Obrnice

V komorní atmosféře se pořádá stavění májky a pálení čarodějnice na Klínech na place vedle penzionu Stará škola. „Organizace je vyloženě na dobrovolné bázi. Chlapi se ráno v devět sejdou na určeném místě, do lesa dojdou pro vhodný strom na májku,“ popisuje starostka Zděnka Němečková. Po mužích přeberou štafetu ženy, které májku nazdobí. „Odpoledne se sejdeme kolem půl páté už u postavené májky. Zapálíme čarodějnici, opékáme si vuřty, máme pípu, povídáme si. Přijdou nejen místní, ale i chataři. Je to milé a tradiční sousedské setkání,“ dodává Němečková.

I v Mostě se koná pálení čarodějnice už v sobotu, a to na Benediktu. Nenechte si ujít Odpoledne plné soutěží a zábavy, zakončené spálením té NEJ čarodějnice a opékáním buřtů. Začíná se v 15 hodin.


Ve stejnou dobu začne čarodějnický rej i na Hipodromu. V 15.30 začne za dohledu dobrovolných hasičů stavění májky a hranice na oheň. O hodinu později se spustí diskotéka s divadlem VETŘI. V 18 hodin se zapálí hranice s čarodějnicí a pokračuje se s opékáním vuřtů. Ty budou, stejně jako pivo a limo, k prodeji přímo na místě. Vstupné 20/10 korun. Parkovné zdarma.

čarodky Hipodrom


Na neděli připravilo pálení čarodějnic Středisko volného času v Mostě na své zahradě. Od 16 do 18 hodin jsou pro děti připraveny soutěže, jízda na koních, čarodějnická diskotéka a opékání vuřtů (vlastních). V 18:30 vyjde průvod a vše se zakončí tradičním spálením čarodějnice. Vstupné pro dítě je 40 korun.

V Litvínově pořádá Ropácké čarodějnice oficiální fanklub litvínovského hokeje Ropáci on tour, z. s. Konají se v na Loučkách od 15 hodin. „Máme připraveno pro děti šest soutěžních stanovišť, kdo projde všechny, dostane pak za vyplněnou soutěžní kartičku vuřt. V 17 hodin zapálíme oheň, spálíme čarodějnici a pak si budou moct všichni opéct vuřty. Dospělí si je mohou koupit na místě, případně přinést vlastní,“ říká Jan Ptáček, předseda klubu. Děti se taky budou moci vyfotit s litvínovským hokejovým maskotem a jako překvapení se na místě ukáží někteří hokejisté.

čarodky Ropáci

Ještě o hodinu dřív se rozproudí čarodějnická dětská diskotéka na terase restaurace U Pardála ve staré části Janova v ulici Loupnická. Opět nebudou chybět soutěže a hry pro děti a jízda na konících. V osm večer se pak rozproudí diskotéka pro dospělé.

V Želenicích bude součastí pálení čarodějnic i tradiční soutěž v pouštění balónků. Akce začíná v 16 hodin, hned v začátku se mohou návštěvníci těšit na taneční vystoupení. Čarodějnice skončí na hranici v 19 hodin. 

čarodky želenice

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru