VIDEO: Usměvavá řidička vozí v Mostě seniory a hendikepované Taxíkem Maxíkem. Služba je tu už pátý rok
Řidička Naděžda Nováková. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Most - Pátý rok fungování začala v Mostě oblíbená služba Taxík Maxík. Je určená seniorům a zdravotně hendikepovaným Mostečanům, kteří mohou speciálně upravenou dodávkou jezdit za zvýhodněnou cenu 30 korun. Provozuje ji dopravní podnik.

„Služba funguje od roku 2018. V prosinci 2017 jsme byli s vedením Mostu převzít tento vůz, který nám dala Charta77 se společností Dr. Maxe, proto se jmenuje Taxík Maxík. V roce 2018 jsme zahájili provoz s tím, že první dva roky jsme měli o tuto službu obrovský zájem, pak nastala doba covidová, počty převozů se trošičku zmírnily. Ale i tak je to auto neustále v permanenci,“ říká ředitel dopravního podniku Daniel Dunovský. Stačí se podívat do kalendáře naplánovaných jízd. Od čtvrt na osm jezdí Taxík Maxík až do odpoledne.

https://www.youtube.com/watch?v=2_beB1kGAV4

„Nejčastěji jezdíme do nemocnice nebo zdravotního střediska. Ale objevují se tam i nákupy), pak vlastně i pedikůra, kadeřnictví,“ vypočítává řidička Naděžda Nováková. Usměvavá šoférka svým pasažérům vždy ochotně pomůže a s řadou z nich se už zná blíže. „Většinou jsou to lidé, kteří jsou doma sami, takže si potřebují popovídat, svěřit se. Máme spolu moc dobrý vztah,“ dodává.

V roce 2021 Taxík Maxík přepravil 2846 pasažérů, z toho úplně nejvyšší číslo byli senioři 70+, pak to byl doprovod a pak to jsou hendikepovaní spoluobčané,“ přibližuje náměstkyně primátora Markéta Stará.

Vozidlo za rok 2021 urazilo po Mostě více než 15 tisíc kilometrů. Příznivou zprávou je, že třicetikorunové jízdné na vyhrazenou půlhodinu se pro letošek nemění. Službu financuje město Most.

S přepravovaným seniorem může jet jedna osoba jako doprovod, která také zaplatí zvýhodněné jízdné ve výši 30 Kč. Taxík Maxík lze objednat telefonicky na čísle 778 76 76 76 nebo mailem Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nejméně jeden pracovní den předem.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru