Mimořádná událost u chemičky! Kvůli staré pumě byla uzavřena silnice do Litvínova
Zásah hasičů u nálezu staré letecké pumy. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Při stavebních pracích mimo areál Unipetrolu v Litvínově byla v sobotu odpoledne nalezena stará letecká puma. Kvůli mimořádné události byla uzavřena silnice mezi Zálužím a Litvínovem.

Na místě zasahovali podnikoví hasiči i profesionální jednotka z Litvínova, u bočního vjezdu do areálu byla vidět také policie. Podle informací redakce, které máme k dispozici, šlo o válečnou pumu o váze několika set kilogramů, která může mít smrtící účinek na vzdálenost až 1,5 kilometru. "V tuto chvíli není ohrožena výroba ani zaměstnanci," uvedl během uzavírky silnice mluvčí Unipetrolu Pavel Kaidl. Místo bylo pod kontrolou policie a hasičů, na místě pracoval pyrotechnik. Tomu se podařilo starou bombu deaktivovat okolo půl páte odpoledne.

Kolem chemičky přestaly jezdit také tramvaje a byla nasazena náhradní autobusová doprava. U Litvínova dopravu odkláněla policie. Poté byla uzavřena i náhradní trasa přes Horní Jiřetín. Jediná cesta mezi Mostem a Litvínovem byla podle litvínovské radnice možná přes Louku a Braňany. Nyní je již silnice vedoucí okolo Unipetrolu plně průjezdná.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru