OBRAZEM: Lidé na Mníšku si osadu vyzdobili tričky s pozitivními hesly. Koronavirus je nezastaví
Velikonoce na Mníšku. Foto: Eva Nirodová
Litvínov

Mníšek v Krušných horách - Navzdory momentální situaci se spolek Tvořilky a místní občané spojili, aby v této těžké době vytvořili něco pozitivního, něco, čím by vzhledem k nemožnosti jiné komunikace dali najevo svým sousedům i ostatním, že se nedají nemocí covid-19 ochudit o svátky jara a pozitivní náladu.

Původní nápad uklidit okolí Mníšku, v rámci každoroční celorepublikové akce „Ukliďme Česko“, nechtěli členové spolku Tvořilky kvůli vládním omezením zavrhnout, nahradili jej tedy úklidem po dvojicích. Společnými silami uklidili a vyzdobili kontejnerové stání a oba památníky na Mníšku.

Další akcí měly být Velikonoce. „Ale jak to udělat, aby byla dodržena veškerá vládní nařízení a přesto rozzářit naši krásnou osadu? Záhy přišel nápad, kdy si každá rodina popsala motivačně - pozitivními hesly trička a vystavila je nedaleko silnice. Původní složení 4 lidí se brzy rozrostlo o další sousedy, přidali jsme vajíčka, květiny, krepáky, aj. a z pochmurného Mníšku s uzavřenou hranicí se během chvilky stala krásná osada sálající dobrou náladu, spolupráci a sounáležitost s tím hlavním poselstvím. Ani covid-19 nás nezastaví!“ uvedla zakladatelka spolku Eva Nirodová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru