VIDEO: Restaurace Jáva u nádraží spojovaná s násilnou smrtí dvou lidí zmizela
Tady stála Jáva. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínova – Objekt u litvínovského vlakového nádraží, v němž roky fungovala restaurace Jáva, skončil v sutinách. Během pár dní jej v hromadu cihel, tvárnic a kovových překladů proměnil demoliční bagr.

Jáva a další dva objekty musejí ustoupit stavbě nového dopravního terminálu, který propojí v moderním pojetí tramvajovou dopravu, městské i linkové autobusy a vlaky.

Jáva byla restaurace s nevalnou pověstí. V roce 2012 jej policie zařadila mezi dvacet míst v Litvínově, která jsou riziková. Podle policistů tam docházelo k většímu výskytu závadových osob a hrozilo vyšší riziko kriminality.

https://www.youtube.com/watch?v=vXOh8THNiDs

Jáva se do zpráv dostala už v roce 1999, kdy tam měla pobývat skupina nacionalistů, která se dostala do křížku s Romy. Skončilo to smrtí Miloše Reha u budovy nádraží. Útočník dostal desetileté vězení. Nacionalisté od té doby provádějí pochody a na zdi dopravního podniku naproti přes silnici mu pokládají pod dozorem policistů květiny. Zájem o jejich akci ale rok od roku upadá.

O sedm let později, v roce 2006, se o Jáva v souvislosti s jinou násilnou smrtí opět psalo. Po pobodání nožem zemřel 35letý muž. K šarvátce mělo dojít právě v Jávě, tělo bylo nalezeno ale u nádraží. Pachatelem měl být 41letý muž.

Objekt po několika jednání vykoupilo město, aby jej nyní mohlo nechat zlikvidovat a udělat zde reprezentativnější místo pro cestování.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru