VIDEO: Děti pomáhají najít včelkám cestu domů. Malovaly barevná česna. Veřejnost teď vybírá vítěze
Vystavená malovaná česna. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov, Most - Děti z Mostecka dostaly příležitost zanechat za sebou barevnou stopu na rekultivovaných plochách. Malovaly česna, to jsou vchody do včelích úlů. Podle barev se totiž včelky řídí, kde je jejich domov. Veřejnost nyní může vybírat ta nejhezčí díla. Soutěž vyhlásila společnost Rekultivace ze skupiny Sev.en.

Včelíny vyrobili šikovní zaměstnanci Rekultivací a záměrně nechali úly barevně nerozlišené. Potom bylo už jen zapotřebí ještě dětské kreativity. „A tak jsme se obrátili na děti z mateřských škol z Litvínova a Mostu, aby namalovaly česna, a pomohly tak včelkám najít ten správný vletový otvor, aby jim pomohli najít cestu domů,“ uvádí mluvčí skupiny Sev.en Eva Maříková.

https://www.youtube.com/watch?v=EorQcL7k5xw

Zapojilo se 21 týmů. O vítězi rozhodne veřejnost hlasováním. Malovaná česna jsou nyní vystavena v litvínovské knihovně, k vidění budou také od 6. března v knihovně v Mostě.

„Návštěvníci musí přijít k nám do knihovny. Prohlédnou si všechny skupiny škol a zařízení, která malovala česna. Vyberou jedno z čísel, které se jim nejvíc líbí, a vhodí je do hlasovací bedýnky. A tím je odhlasováno,“ přibližuje ředitelka Knihovny Litvínov Marcela Güttnerová.

edeniky 5955

Vítěz se pojede podívat na česna přímo na místo ke včelínu, kde bude přehlídka zemědělských strojů a některé stroje si bude moci vyzkoušet.

Dřevěné včelíny na rekultivacích tak díky dětské tvořivosti dostanou zcela jiný rozměr.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru