Rodina starostky v Lomu chtěla levně získat pozemek ve městě, teď vyhrožuje policií kvůli zveřejnění dokumentu
Svobodní Lom: Bc. Petr Bergman a Klára Plechatá, DiS a Vladimír Urban.
Litvínov

Lom - Blíží se komunální volby a v Lomu tento týden politická scéna zažila malý skandál po zveřejnění dokumentů z rady města.

Ta proběhla v pondělí 3. září 2018 a byl na ní nezákonně doporučen ke schválení prodej stavebního pozemku č. 106, o rozloze 1735m2, přímo paní starostce Kateřině Schwarzové a jejímu muži za pouhých 100kč/m2.

Hned další pondělí 10. září 2018 měl být bod zařazen na jednání posledního zastupitelstva města před volbami a pozemek prodán. Tyto dokumenty na svém Facebooku zveřejnili kandidáti strany Svobodní Lom, ve snaze upozornit na podezřelý postup, velmi nízkou cenu a celý prodej zastavit. Listinu naleznete na tomto odkazu na facebookových stránkách strany.

Toto se povedlo a reakce starostky na sebe nenechala dlouho čekat. Za zveřejnění dokumentu, který se běžně v okolních městech zveřejňuje na internetové úřední desce neprodleně, hrozí v Lomu trestním stíháním. „Strach nemáme,“ říká lídr kandidátky Vladimír Urban a dodává, „Jsme rádi, že se nám podařilo prodej zastavit. Bod byl z pondělního jednání stažen. Tím dostanou možnost podat nabídky i další občané a prodej této zajímavé stavební parcely přinese do městské pokladny mnohem více peněz. Bereme to jako velký úspěch a také důkaz toho, že s transparentním vedením města, které své občany bude poctivě informovat o důležitém dění, k takovým věcem již nebude docházet. To platí i pro zadávání veřejných zakázek, u kterých město také není příliš sdílné. Otevřenost zaručuje výhody rozšířené nabídky. Při zadávání zakázek poctivým výběrovým řízením ušetříme nemalé finance. Město Lom má na víc! Dejte nám možnost to dokázat.“

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru