Skupina lidí vlezla v noci na velkostroj na Slatinické výsypce
Aktivisté vlezli na rypadlo těžící skrývku.
Most

Mostecko - Skupina lidí dnes nad ránem obsadila rypadlo těžící skrývku na Slatinické výsypce u dolu Vršany. Kritizují prodej elektrárny Počerady a výjimku z emisní limitů pro elektrárnu Chvaletice.

Aktivistům vadí, že obě elektrárny vypouštějí toxické emise a emise skleníkových plynů, které způsobují změny klimatu. Podle informací našeho serveru jde o sedm lidí. Rypadlo nebylo v době jejich akce v provozu. Netěží uhlí, ale zeminu. Nyní jsou u stroje policisté.

"Jsme autonomní skupina lidí, kteří nechtějí pasivně přihlížet tomu, jak hrstka jedinců bezostyšně vykořisťuje naši planetu, ohrožuje budoucnost lidstva a jeho celkovou existenci a to jen pro svůj zisk. Stejně tak už jsme příliš dlouho svědkyněmi toho, jak politici a političky mluví o stavu klimatické nouze a potřebě klimatickou změnu řešit, ale jejich reálné kroky směřují přesně opačně. Je jasné, že současné kroky, které se dějí k mitigaci klimatické krize nestačí," uvádějí aktivisté v manifestu zaslanému médiím. Za příčinu klimatické krize dále označují kapitalistické systém. Jsou prý součástí antikapitalistického hnutí.

"Protestujeme zde nejen proti uhelnému průmyslu, nýbrž i za lepší svět, který víme, že je možný. Svět bez útlaku, ve kterém jsou si všichni opravdu rovni a lidé žijí v harmonii se zbytkem přírody," sdělili dále.

Přineseme vyjádření těžební firmy.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru