OBRAZEM: Mostecká hala byla dva dny plná studentů. Hledali zde informace o školách
Veletrh vzdělávání v Mostě. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Téměř tři desítky středních a vyšších odborných škol se představily na už 18. ročníku Regionálního veletrhu středního vzdělávání SOKRATES 1. Akce se konala v neděli a v pondělí v prostorách Sportovní haly Most.

Na veletrhu se představilo 13 středních škol z Mostecka, 10 středních škol z dalších okresů Ústeckého kraje a 5 škol ze vzdálenějších regionů.

Akce byla určena žákům devátých tříd základních škol, jejich rodičům, výchovným a kariérním poradcům, pedagogům a dalším zájemcům z řad široké veřejnosti, kteří mají zájem o studium na střední škole. Návštěvníci získávali informace o vzdělávacích programech vystavujících škol, dozvěděli se, jak náročné je studium na jednotlivých školách, jaké učební pomůcky a učebnice se při výuce používají, jak probíhá přijímací řízení nebo třeba jaké jsou možnosti stravování a internátního ubytování.

„Výběr vhodného povolání je jedním z nejdůležitějších kroků v životě mladého člověka. Je tedy nutné věnovat mu dostatečnou pozornost. Proto se Úřad práce ČR podílí na realizaci akce, jejímž cílem je nabídnout návštěvníkům na jednom místě podrobné informace o nabízených studijních oborech a umožnit jim tak vzájemné porovnání jednotlivých škol či oborů,“ upozorňuje ředitelka Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Mostě Veronika Kubalová.

Foto

„Veletrh středního vzdělávání má několikaletou tradici a každý rok zaznamenáváme velký zájem o tuto akci z řad široké veřejnosti. Velmi se nám osvědčilo realizovat akci po dva dny, přičemž jedním z nich je neděle. Tu jsme zvolili záměrně, aby veletrh mohli navštívit rodiče s dětmi a podrobně se seznámit s nabídkou oborů středního vzdělávání vystavujících škol. Druhý den je naopak určen pro návštěvu jednotlivých základních škol s žáky devátých tříd,“ uzavírá Veronika Kubalová.
Součástí byl i doprovodný program, který obstarali žáci mostecké ZUŠ F. L. Gassmanna.

Na organizaci veletrhu se spolupodílí Úřad práce ČR, Okresní hospodářská komora Most a INELSEV Group a.s. Záštitu nad touto akcí převzal hejtman Ústeckého kraje.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru