S létem přibývá vloupaček do domů a bytů! Preventisté budou radit, jak chránit svůj majetek
ilustrační foto
Most

ČR - Téma vloupání do obydlí a rekreačních objektů nepřerušily ani měsíce ve stínu koronavirové krize.

Jak naznačují statistická data, je v oblasti zabezpečení nemovitých objektů stále co zlepšovat. Rady a tipy projektu „Zabezpečte se, chraňte majetek sobě i svým sousedům“ doplní v červnu již podruhé celoevropská kampaň Evropské sítě prevence kriminality.

Evropský den proti vloupání do obydlí připadá letos na 17. června. V řadě evropských zemích bude kampaň vzhledem ke koronavirové situaci odložena na podzim. V České republice však vzhledem k nadcházejícímu rizikovému období letních dovolených v tento den odstartuje kampaň v prostředcích hromadné přepravy osob, ale i série setkání policejních preventistů s veřejností a kontrol v rizikových oblastech napříč republikou.

Preventisty s informačními stánky, kde se zájemci dozví nejdůležitější zásady zabezpečení i důležité zdroje informací, bude do konce června možné potkat v nákupních centrech. Tato informační kampaň startuje již 17. 6. v OC Galerie Butovice v Praze nebo v OC Nisa v Liberci.

Další informační setkání s veřejností budou následovat například 19. 6. v OC Olympia v Brně a příbramském hypermarketu Albert, 23. 6. v hypermarketu Central v Kladně nebo 25. 6. OC Praha Chodov, v hypermarketu Olympie v Mladé Boleslavi a v obchodním centru Globus v Karlových Varech a 29. 6. v hypermarketu Albert v Chebu. V některých regionech se navíc veřejnost setká s preventivním působením policistů v chatových oblastech nebo na sídlištích.

Zmiňovaná kampaň vhodně doplňuje koncept preventivního projektu „Zabezpečte se, chraňte majetek sobě i svým sousedům“, jehož prostřednictvím oslovují policisté veřejnost s problematikou zabezpečení objektů již od roku 2018. Smyslem projektu je předávání informací o aktuálních trendech v oblasti vloupání do objektů zároveň s tipy na efektivní obranu proti pachatelům krádeží.

Novinkou letošního roku bude další rozšíření mobilní aplikace „Zabezpečte se“ dostupné v App Store i v Google Play. Stávající aplikace s nabídkou návodů i ověřených kontaktů na dodavatele různých typů kvalitního zabezpečení majetku se v roce 2020 rozšíří o informace k elektronickému zabezpečení majetku.

Vlivem koronavirových omezení možná nebudeme letos v průběhu letních měsíců opouštět své domovy tak často a na tak dlouho jako v předchozích letech, přesto se nevyplatí zabezpečení podceňovat. Případy neoprávněných vniknutí do objektů trápily majitele i v době karanténních opatření.

Statistické výstupy dokládají za prvních pět měsíců roku 2020 jen mírný pokles případů vloupání do bytů, rodinných domů či víkendových chat. Ukazují spíše na fakt, že sek nám nedostali přes uzavřené hranice zahraniční pachatelé. Ti tuzemští, jak vidno, svoji nezákonnou činnost neomezili.

Vhodné zabezpečení domovů či rekreačních objektů se tedy rozhodně vyplatí. Mnoho cenných rad proto stále nabízíme nejen ve zmiňované mobilní aplikaci, ale také na webových stránkách www.stopvloupani.cz

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru