Přes město po silnici a kolem kostela projela tramvaj! Kam ji vezli?
Transport tramvaje T3 kolem mosteckého přesunutého chrámu. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Nevšední obrázek se naskytl v úterý Mostečanům. Ve městě mohli vidět tahač s návěsem a naloženou tramvají typu T3. Z areálu dopravního podniku se dva vyřazené vozy stěhovaly na nové místo.

Stát budou nyní v areálu Podkrušnohorského technického muzea. Jde o starší vozy, které u dopravního podniku nahradily moderní tramvaje. V jedné z tramvají bude v muzeu prodejna občerstvení.

2107tramvaj2

Ukládání tramvaje na novém místě v technickém muzeu v Kopistech. Foto: Oldřich Hájek

I když je muzeum zaměřené na historii dobývání a zpracování uhlí na severu Čech a nové exponáty tam na první pohled možná nepasují, podle ředitele Zbyňka Jakše to tak není. „Tramvaje jezdily a jezdí na elektřinu. A ta se vyrábí z uhlí,“ vysvětluje.

Z převozu přineseme videoreportáž městské internetové televize Most Expres.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru