DRAMA NA JEZEŘE: Z vody vytáhli bezvládné tělo, muže se ještě podařilo oživit
Záchranná akce na jezeře Most. Foto: čtenář
Most

Most – Ve vodách jezera Most v sobotu večer málem vyhasl lidský život. Tonoucího muže se nakonec podařilo zachránit a přivést zpět k životu.

"Mohu potvrdit, že v sobotu večer jsme zasahovali na mosteckém jezeře, kde se topila osoba. Záchranářům se podařilo obnovit životní funkce a osoba byla převezena do mostecké nemocnice," uvedl mluvčí záchranné služby Prokop Voleník.
Podle jednoho ze svědků mělo jít o člověka pod vlivem alkoholu. „Když jsme ho vytáhli ven, tak byl v bezvědomí. Nakonec se prý podařilo nahodit srdce,“ uvedl čtenář, který na událost upozornil.

Jezero Most vzniklo zatopením hnědouhelného dolu Ležáky, kde se těžilo až do konce 90. let. Postupem času se z nevzhledné jámy proměnilo v nádherné jezero s průzračnou vodou pocházející z řeky Ohře. Přístup osob do území jezera Most je celoroční a volný. Jezero Most je vodní plocha s koupáním na vlastní nebezpečí, rovněž veškeré rekreační a sportovní aktivity jsou na vlastní nebezpečí.

Na jezeře není vodní záchranná služba. Na jednom z mol má ale služebnu mostecká městská policie. Je vybavena záchranným lanem, defibrilátorem, profesionální lékárničkou a plovacími vestami. Městská policie také v sobotu při záchraně člověka pomáhala přivolaným hasičům, kteří na loďce dojeli asi padesát metrů od břehu pro tonoucího. Ten byl již v té době v bezvědomí a hlavu nad vodou mu drželi svědci události, kteří na místo rychle dopluli na paddleboardu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru