Krajská zdravotní se i letos připojí ke Světovému dni předčasně narozených dětí
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Most

Ústecký kraj - Krajská zdravotní, a.s., (KZ) se i v letošním roce připojí k oslavám Světového dne předčasně narozených dětí, který připadá každoročně na 17. listopadu. Tento den je na celém světě věnován problematice předčasně narozených dětí a zároveň má za cíl podpořit a povzbudit všechny rodiče, kterým se narodilo nedonošené miminko. Symbolem Světového dne předčasně narozených dětí je purpurová barva.

V předvečer Světového dne předčasně narozených dětí, ve středu 16. listopadu 2022, bude po setmění purpurově nasvícen kostel Nanebevzetí Panny Marie v Ústí nad Labem. V návaznosti na Světový den se pak v sobotu 19. listopadu od 10 do 14 hodin uskuteční tradiční setkání předčasně narozených dětí a dětí, které potřebovaly péči Neonatologické kliniky Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z. Akce proběhne v areálu Speciální základní školy a praktické školy Pod Parkem 2788 na ústecké Severní Terase.

KZ má ve svých největších nemocnicích v Ústí nad Labem a Mostě perinatologická centra, která si každý rok v tuto dobu připomínají Světový den předčasně narozených dětí také nasvícením oddělení purpurovou barvou.

Součástí ústeckého perinatologického centra jsou Neonatologická klinika Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z., a Gynekologicko-porodnická klinika Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z. Součástí mosteckého perinatologického centra je Dětské a dorostové oddělení Krajské zdravotní, a.s. – Nemocnice Most, o.z., a Gynekologicko-porodnické oddělení Krajské zdravotní, a.s. – Nemocnice Most, o.z.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru