Mostecký malý fotbal zahajuje novou sezónu. Nastoupí tyto týmy
Mostecká liga malé kopané. Ilustrační foto
Sport

Most - Tak jako již osmnáct jar předtím zahajuje i se začátkem tohoto svůj program mostecký malý fotbal. Ten, od minulého ročníku organizovaný ve dvou soutěžích – Mostecká liga malé kopané a Seniorliga, bude zahájen tuto neděli 24. března 2019 již tradičně na hřišti 11. ZŠ Most.

Letošní ročník přináší jednu zcela zásadní změnu. Dosavadní hrací model jaro – podzim bude nově otočen na podzim – jaro, jak je tomu ve všech fotbalových soutěžích. S tím souvisí fakt, že právě startující ročník bude mít zkrácenou podobu a vyvrcholí již na konci června tohoto roku.

Stalo se již dobrým zvykem, že si před každou sezónou představujeme jednotlivé účastníky a snažíme se zhodnotit jejich aktuální ambice.

V Mostecké lize malé kopané, tedy lize pro mladší hráče se určitě sluší začít úřadujícími mistry, Gamblers Most. Jejich sestava oproti loňskému ročníku, kdy ve finále jasně porazili své vyzyvatele, doznala jen nepatrných změn a i letos je tak třeba je označovat za největší favority soutěže. Nejvýraznější změnou na jejich soupisce je návrat Ladislava Kešnera, což je opravdu zásadní posílení. Jde totiž o hráče, který, když má náladu, je schopen vyhrát utkání de facto sám.

Nejvýraznějšími vyzyvateli Gamblers by měly být týmy Atlético Most a Jablíčka Chomutov. Atlético loni padlo až ve finále, právě s Gamblery, a jejich loňské čtvrté místo na mistrovství republiky také není náhodou. Jablíčka pak svou již tak velmi silnou sestavu postupně chytře posilují a jejich adaptace z futsalu na malý fotbal je rok od roku více vidět. Právě tyto dva týmy by se tak měly letos utkat o pozice hlavního vyzyvatele mistrů.

V těsném závěsu by měl být tým GMS Most, který rovněž disponuje mimořádně silným týmem. Přesto ta skutečně špičková sestava tohoto týmu není tak početná jako je tomu u týmů předchozích a případné absence hvězd tento tým nahrazuje složitěji. Dalšími v řadě by měly být týmy Katalánci Most, Inseminátors FC a možný černý kůň soutěže Švejk.

Katalánci jsou týmem, který dokáže porazit téměř každého, ale zároveň mají zápasy, které dokáží snadno odevzdat. Inseminátors FC v minulé sezóně poněkud ustoupili za svých pozic z předchozích let, ale stále jde o velmi fotbalové a především bojovné družstvo, které body nerozdává snadno. Švejk pak již v minulé sezóně několikrát prokázal svou sílu a po doplnění soupisky před novou sezónou může jít určitě o tým, který dokáže zamíchat i medailovými pozicemi.

Velmi nečitelnou je sestava týmu Avengers Most, která prošla rozsáhlými úpravami a je tak dosti obtížné odhadovat letošní ambice tohoto mužstva. Tým proOFFICE již několik sezon bodově spíše paběrkuje a je otázkou, jestli letos výraznějším způsobem tuto tradici prolomí.

Ligový peloton doplnil před startující sezónou nováček Litvínoff. Tento tým pod vedením Lukáše Tokára se musí teprve svými výkony představit a najít si postupně své místo v ligové tabulce.

Seniorliga Most

Ve stejný den a na stejném místě započne i druhý ročník Seniorligy Most. Tato soutěž pro hráče nad 40 let byla zahájena loni premiérovým ročníkem a letos do ní odstartuje sedm týmů.

Ke špičce budou určitě patřit oba loňští finalisté. Old Bridge, úřadující mistři, zachovali svou silnou sestavu a nově ji doplňují zejména o Roberta Babáka, který několik let zpátky pravidelně bojoval o korunu krále ligových střelců. Loňští poražení finalisté, FC Záchytka, vstupují do nové sezóny pod názvem TEAM FC AUTO – VaSt. Rovněž tento tým zvolil taktiku, že co fungovalo loni, není třeba nijak vylepšovat a do sezóny vstoupí ve stejném složení.

Loni poraženými semifinalisty byly týmy SG Horní Jiřetín a Mostecké pumpičky a míchačky. Tyto týmy budou mít určitě medailové ambice i letos. Zatímco u Horního Jiřetína nedošlo v sestavě vůbec k žádným pohybům, Pumpičky se musely vyrovnávat se ztrátou některých důležitých hráčů, kteří přešli do týmu nováčka soutěže a je tak otázkou, jak dobře Pumpičky tyto ztráty nahradí.

Týmy Jatka Matějka a L.K.M. Recycling Souš (loni Baník Grammer Souš) se v minulé sezóně umístily mimo play-off a určitě budou chtít letos tuto svou nelichotivou bilanci napravit.

K zakládající šestici týmů přibyl letos nováček s názvem FC HSG Most. U něj ovšem nelze až tak mluvit o úplném nováčkovi, neboť řada jeho hráčů hrála už první sezónu Seniorligy, byť v jiných barvách. V drtivé většině jde o hráče s bohatými malofotbalovými zkušenostmi a nebylo by tak žádným překvapením, kdyby tento nováček okamžitě atakoval medailové pozice.

O správnosti našich předsezónních prognóz se mohou diváci a příznivci mosteckého malého fotbalu přijít přesvědčit na vlastní oči již tuto neděli od devíti hodin na hřiště 11. ZŠ Most, kde se opět rozhoří boje o to nejcennější, o vítězství.

Více informací na www.fotbal-most.cz a www.fotbalmost.cz.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru