To počasí! Průtrž mračen znemožnila nedělní závody tahačů TOTAL Czech Truck Prix
Pro šestitunové tahače by byla jízda v takovém počasí až moc riskantní. Foto: Autodrom Most
Sport

Most - Prudká průtrž mračen zhatila uspořádání dvou nedělních závodů evropského šampionátu okruhových tahačů FIA ETRC, který pod názvem TOTAL Czech Truck Prix hostil tento víkend mostecký autodrom. Na mokré trati sice odjely v neděli své závody vložené série Seyffarth Audi Sport R8 LMS Cup a KIA Platinum Cup, v případě trucků to ale možné nebylo.

„Pro tahače vzhledem k tonáži a především pneumatikám, které na rozdíl od cestovních vozů neodvádějí tak kvalitně vodu, by byl start velmi riskantní,“ vysvětlil rozhodnutí sportovních komisařů jejich zástupce.

Fanoušci se tak vyvrcholení závodního víkendu nedočkali, což velmi mrzí i pořadatele. „Všem, kteří se prokáží platnou vstupenkou na TOTAL Czech Truck Prix, se mohou přijít zdarma podívat na šampionát silničních motocyklů Alpe Adrie, který hostíme o víkendu 27. až 29. září. Je nám líto, jak nedělní program dopadl. Počasí ale, bohužel, neovlivníme,“ uvedla obchodní a marketingová ředitelka autodromu Jana Svobodová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru