Malá kopaná: Most je po Superfinále čtvrtý v republice
Foto: MLMK
Sport

Most - Poslední červnová neděle byla svátkem malého fotbalu. Celostátní Superliga malého fotbalu měla své vyvrcholení premiérově v podobě Superfinále, tedy ve střetu čtyř nejlepších malofotbalových výběrů republiky. Mezi tyto čtyři nejlepší celky postoupil také Most a to jako jediný zástupce české části Superligy. Jeho konkurenty v tomto finálovém dni byly celky Brna, Blanenska a Jihlavy.

A byla to právě Jihlava, kterou Mostu poslal do cesty coby semifinálového soupeře superfinálový pavouk.

Mostečtí se do Boskovic, kde se Superfinále odehrávalo, vypravili ve složení - Bíro Ondřej "C" - brankář, Baksa Radek, Boček Martin, Fišer Antonín, Formánek Jiří, Kasal Daniel, Kešner Ladislav, Kiliján Jakub, Koštůr Albert, Krok Lukáš, Polák Jakub, Salák Michal, Šlégr Václav a Zetka Tomáš. Šlo tak o velmi kvalitní sestavu ovšem s několika zásadními absencemi zejména v zadních řadách, což se bohužel mělo projevit.

Semifinálové utkání, zahájené ve 12:30, odstartovala lépe Jihlava, která šla do vedení hned v prvních minutách zápasu. Most sice dokázal vyrovnat na 1:1 (gól vsítil hlavou Václav Šlégr), ale Jihlava opět odskočila a to dokonce na 3:1. Severočeši se ovšem dokázali oklepat a do poločasu zvládli vyrovnat na 3:3 (Daniel Kasal a Jakub Polák).

Most si věřil, že dokáže ve druhé půli střetnutí překlopit na svou stranu, ale skvěle organizovaná pohyblivá Jihlava mu to nedovolila. Po patnácti minutách druhého poločasu naopak udeřili hráči z Vysočiny a po dalších dvou zásazích za stavu 3:6 tak bylo prakticky rozhodnuto. Most sice ještě dokázal korigovat druhým gólem skvěle hrajícího Daniela Kasala, ale poslední slovo patřilo jihlavským a Most tak v semifinále padl 4:7.

Výsledek druhého semifinálové střetnutí mu poslal coby soupeře v utkání o 3. místo do cesty domácí Blanensko. Pokud v semifinálovém zápase vyráběli mostečtí v obraně občasné chyby, tak střetnutí s domácími svléklo jejich obranu obrazně do naha. Skvěle hrající domácí hráči šli okamžitě do vedení a to navyšovali až na poločasových 4:1 (gól Mostu Albert Koštůr). Bohužel ve druhé půli nadšení domácích stoupalo tak rychle, jak upadala morálka hostí a skóre rostlo až na konečných 11:3 pro Blanensko. Čestné zásahy mosteckých si připsali Ladislav Kešner a Daniel Kasal.

Most tak obě svá superfinálová utkání ztratil a končí na konečném čtvrtém místě Superligy malého fotbalu 2020/2021.

„Samozřejmě že bezprostředně po zápasech vládlo v šatně velké zklamání. Do Boskovic jsme přivezli dobrou sestavu a doufali jsme v nějaký výsledek, ale je třeba sportovně přiznat, že soupeři byli nad naše síly. Oba byli velmi silní, organizovaní, naběhaní. Díky své rychlosti a kvalitě pak dokázali nemilosrdně trestat naší sebemenší chybu“ zahájil své ohlédnutí za superfinálovým dnem mostecký lodivod Vojtěch Benda.

„Bohužel jsme měli v sestavě drtivou většinu kluků spíše směrem dopředu a některé defenzivní opory nebyly. Na druhou stranu musím všem klukům poděkovat za to, jak zodpovědně k Superfinále přistoupili. Všichni nominovaní obratem potvrzovali účast a omluvenky měly vždy jasné objektivní důvody“ pokračoval Benda.

„V semifinále jsme ještě byli Jihlavě soupeřem, ale pro zápas o třetí místo se nám zranila opora Michal Salák a naopak domácím ještě dorazili druholigoví Koudelka s Krškou, přičemž zejména Koudelka byl nebránitelný. Bohužel toto naše poslední superligové vystoupení se tak trochu zvrhlo, ale s odstupem času převládají určitě pozitiva. Pořád jsme čtvrtý nejlepší tým z celého superligového pelotonu a vůbec nejlepší z české části. Máme tak určitě na co navazovat a už teď vyhlížíme další sezónu“ uzavřel Benda.

Více informací na www.fotbal-most.cz.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru