V neděli se odehrálo další kolo Mostecké ligy malé kopané, sezona je právě v polovině
Foto: Mostecká liga malé kopané
Sport

Most - Tuto neděli byly sehrány zápasy neúplného devátého kola DRFG Mostecké ligy. Vzhledem k tomu, že základní část soutěže má celkem osmnáct dějství, je jasné, že se liga nachází přesně v polovině.

Neúplné deváté kolo (zápas mezi proOFFICE a GMS Most byl odložen) sestávalo ze čtyř utkání. Prvním z nich byl střet mezi Hospodou ULITA a FC Levels. V něm zvítězila Hospoda ULITA jasně v poměru 5:0, k čemuž jistě přispěla i slabá účast jejich soupeře, který zápas odehrál bez střídání. Nejproduktivnějším z vítězů byl Vít Popelka (2+1). Po dvou kanadských bodech se k němu připojili Antonín Harzer a Zdeněk Tureček (oba 1+1). Jediným, kdo v tomto kole neinkasoval ani gól, byl gólman vítězů Ondřej Murcko, který se tak stal brankářem kola.

V poledne proti sobě nastoupila mužstva FC Katalánci SWAG a Gamblers Most. Šlo o střet dvou týmů, které budou na konci soutěže zcela jistě atakovat nejvyšší příčky. Z jejich vzájemného souboje vyšli nakonec lépe v těsném poměru 5:4 Gambleři. Celkem tři z gólů zelenočerných vítězů zařídil Petr Hlaváček (2+1). Dvakrát po jeho boku bodovali Robert Dvořák (1+1) a David Hosnedl (0+2). V dresu poražených byli nejproduktivnějšími hráči Jaroslav Holman (1+1) a Lukáš Čábelka (0+2).

Třetím utkáním dne byl souboj týmů Inseminátors FC a Kosmos. Z něj jako vítězi v poměru 10:4 vyšli Inseminátors FC a to po poločase 5:0. Přesně týden poté, co se stal bodujícím osmého kola, dokázal tento svůj počin zopakovat Martin Boček z Inseminátors i v tomto kole devátém. Tentokrát vstřelil čtyři góly a na tři další nahrál. Titul bodujícího kola tak dokázal zkombinovat i s titulem střelce kola. Pouze o gól méně vstřelil jeho spoluhráč Jan Pyskatý (3+0) a tři kanadské body si připsal také Dominik Onuščák (1+2). V dresu poražených se hned trojice hráčů prezentovala zápisem 1+1 a to Cosmin Filip, Martin Matura a Tomáš Sršeň.

Celou první polovinu soutěže uzavřela opravdová reklama na malý fotbal v podobě zápasu mezi aktuálně prvními Atlético Most a druhými Jablíčky Chomutov. Tento zápas, který měl místy až Superligové parametry, pro sebe nakonec překvapivě snadno získali hráči Atlético Most. Ti si připsali vysoké vítězství 12:2, když v jejich barvách exceloval zejména David Batelka (2+4). K němu se výrazněji připojili Patrik Šlégr (3+1), Matěj Koudelka (2+1) či Jakub Chábera (1+2). Za poražená Jablíčka přesně mířili Jan Kopta a Lukáš Šroub (oba 1+0). 

Po úvodních devíti kolech na prvním místě tabulky odskočili již o šest bodů vedoucí Atlético Most. Oč jasnější je situace na špici ligového pelotonu, o to větší tlačenice je na pozici dva. Za vedoucím Atléticem je hned čtveřice týmů s osmnácti body a to Jablíčka Chomutov, Gamblers Most, Inseminátors FC a Hospoda ULITA.

  • Kanadské bodování ligy stále ovládá bratrská dvojice Matěj (15+17) a Adam (12+15) Koudelkovi z Atlética Most. Na třetí pozici již poskočil Martin Boček z Inseminátors FC (15+11).
  • Nejlepším střelcem ligy je i nadále v tomto kole nehrající Petr Bohata (17 zásahů). Za ním jsou s patnácti vstřelenými góly Matěj Koudelka a Martin Boček.
  • Třemi nejlepšími nahrávači jsou v polovině soutěže Matěj Koudelka (17 asistencí) před svým bratrem Adamem (15) a Jakubem Černým (13) z GMS Most.
  • Nejkvalitnějšími gólmany s minimálně pěti odchytanými zápasy jsou momentálně Václav Šlégr (průměr 1,56 obdrženého gólu na utkání) z Atlético Most, Miloslav Aschenbrenner (3,40) z FC Katalánci SWAG a Ondřej Bíro (3,44) z Gamblers Most.

Příští neděli jsou na pořadu první odvety základní části a bude tak zajímavé sledovat jak se s nimi týmy dokáží vypořádat a také to, jak se bude dále vyvíjet situace na předních pozicích tabulky. Více na www.fotbal-most.cz.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru