Mostecká čtveřice má stříbro z Mistrovství Evropy v malém fotbale
Foto: www.fotbal-most.cz
Sport

Most - V pátek 9. června vstoupila česká reprezentace v malém fotbale úvodním zápasem do bojů Mistrovství Evropy, které se tento rok hrálo v Brně. Před skvělou návštěvou téměř tří a půl tisíce diváků bohužel Češi v tomto zahajovacím utkání šampionátu podlehli Maďarsku v poměru 0:1. Nakonec to ale bylo jediné střetnutí, ve kterém náš národní tým podlehl v základní hrací době, a vše tak skončilo mimořádným úspěchem.

Pod ním je podepsána i čtveřice zástupců mosteckého malého fotbalu, a to Ondřej Bíro, David Macko, Jakub Polák a Tomáš Režný, hráči úřadujících mistrů republiky, Gamblers Most. Tito bronzoví medailisté z loňského EURO, které se hrálo v Maďarsku, se tak dokázali znovu probojovat ve velké konkurenci do závěrečné nominace a nést tak prapor mosteckého malého fotbalu velmi vysoko.

Po prvotním nezdaru se Češi se svými dalšími zápasy v základní skupině vyrovnali mnohem lépe, když nejprve porazili Lotyšsko 6:0 a poté Izrael 7:0 a do vyřazovacích bojů postoupili z druhého místa za vítězným Maďarskem.

V osmifinále se našim barvám postavil vítěz skupiny B, tým Bulharska. Češi svázaní tíhou okamžiku nakonec dokázali urvat postup do čtvrtfinále po nervózním výkonu a těsné výhře 1:0.

Ve čtvrtfinále se Čechům postavila Bosna a Hercegovina, tedy jeden z nevyzpytatelných a vždy velmi kvalitních balkánských celků. Toto utkání však domácí zvládli ve velkém stylu a po poločase 1:0 nakonec postoupili do bojů o medaile po vysoké výhře 4:0.

Poslední překážku na cestě do finále představoval tým Rumunska. Došlo tak na střet prvního týmu evropského žebříčku (Rumunsko) s druhým (Česká republika). Zápas se vyvíjel velmi napínavě. Domácí šli sice do vedení, ale Rumuni dokázali dvěma góly v závěru prvního poločasu skóre obrátit a přestávku tak trávili v lepším rozpoložení oni. Češi se ale nechtěli vzdát svého snu a třemi góly zcela otočili průběh zápasu. I přes závěrečné rumunské snížení tak slavili výhru 4:3 a postoupili do finále.

V něm se v sobotu 17. 6. 2017 postavili v osm večer reprezentaci Ruska. I tentokrát šli Češi do vedení a vyprodaný stadion v Brně za Lužánkami bouřil. Rusové ale dokázali ve druhém poločase vyrovnat a nakonec dovést střetnutí do penaltového rozstřelu. Domácí tak podstoupili svůj první penaltový rozstřel šampionátu a hned měl rozhodovat o zlatých medailích. Bohužel zatímco Rusové byli v exekuci pokutových kopů bezchybní, domácí jednou zaváhali a nakonec si tak na krk zavěsili stříbrné medaile.

I přes závěrečné zklamání skončil domácí šampionát obrovských úspěchem. Vždyť stříbrné medaile jsou vyrovnáním nejlepšího umístění českého národního týmu z roku 2011.

Je pak skvělou vizitkou Mostu, že se pod to v patnáctičlenné nominaci podepsala hned čtveřice mosteckých reprezentantů.

Více informací na www.fotbal-most.cz.

Autor: Aleš Janeček

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru