Poslední kolo Mosteké ligy malé kopané rozdalo karty pro nadcházející play-off
Foto: www.fotbal-most.cz
Sport

Most - Poslední zápasy základní části letošního ročníku Mostecké ligy malé kopané se odehrály tuto neděli na hřišti 11. ZŠ Most. Počasí ukázalo hráčům těchto pěti střetnutí postupně snad všechny své tváře, ale ani ono nedokázalo nijak ovlivnit konečné výsledky, které zároveň rozhodly o tom, jak budou rozdány karty pro letošní play-off.

V prvním zápase kola se úřadujícím mistrům, Gamblers Most, postavili FC Katalánci SWAG. Ti nakonec odešli ze hřiště šťastnější po výhře 7:6, když nejvíce v jejich barvách zářil Antonín Fišer se zápisem 3+2. V útoku ho doplňovali zejména Miroslav Pšenička (2+1) a Jakub Schuchardt (1+2). Fišerovi z Katalánců se v dresu Gamblers Most vyrovnal Jakub Záruba (3+2). Se dvěma kanadskými body pak zápas dohráli jeho spoluhráči David Macko a Martin Tancoš (oba 1+1) a František Jelínek (0+2).

Následovalo velmi kvalitní střetnutí mezi Atléticem Most a Jablíčky Chomutov. To pro sebe poměrem 4:1 získalo Atlético a podtrhlo tak své první místo po skončení základní části ročníku 2017 MLMK. Vítěze táhli dvoubodoví Jakub Hruštinec (2+0), Adam Koudelka (1+1) a Patrik Šlégr (0+2). Za poražené přesně pálil Lukáš Šroub. Gólman vítězů, Václav Šlégr, se stal s jediným obdrženým gólem brankářem kola.

Třetím střetnutím dne byl na góly bohatý zápas mezi FC Levels a Hospodou ULITA. ULITA v tomto utkání přesvědčivě stvrdila své konečné druhé místo, když zvítězila 12:5. K výhře svého mužstva nejvíce přispěl Vít Popelka, který s výjimkou jednoho gólu zařídil všechny zásahy svého týmu, když čtyřikrát sám skóroval a hned sedmkrát nahrával. Stal se tak bodujícím i nahrávačem tohoto kola a zároveň si výrazně polepšil v kanadském bodování ligy. Tři kanadské body si připsali jeho spoluhráči Jiří Levý a Tomáš Sýkora (oba 2+1). V týmu poražených nejvíce vyčnívali Jan Herák (3+1) a Michal Hronek (0+3).

Od jedné hodiny proti sobě nastoupili GMS Most a proOFFICE. Favorizovaní GMS Most dokázali svou roli potvrdit a zvítězili 6:2 po poločase 2:1. Hned čtyřikrát přesně mířil Petr Hrach (4+0), čtyřikrát pak naopak asistoval Jakub Černý (0+4). Dva body bral Lukáš Haspra (1+1). Za poražené korigovali Radek Baksa a Filip Těšitel (oba 1+0).

Poslední góly základní části ročníku 2017 padaly v zápase mezi Kosmosem a Inseminátors FC. Byli to Inseminátors, kdo nakonec zvítězil přesvědčivě v poměru 9:3. Vítěze nejvíce táhl Jan Pyskatý (5+1), který se stal střelcem tohoto kola. V ofenzivě se k němu výrazněji připojili Martin Boček (1+3) a Michal Netolický (1+2). Za poražené dvakrát přesně pálil Vojtěch Prchal (2+0). Svůj velmi dobrý výkon mezi třemi tyčemi poražených doplnil jejich gólman, Hynek Hartman, hned dvěma asistencemi.

Kanadské bodování

Kanadské bodování základní části Mostecké ligy malé kopané vyhrál v roce 2017 Petr Bohata z GMS Most (41+18). Na druhé místo poskočil svým představením v posledním kole Vít Popelka z Hospody ULITA (22+35). Třetí skončil Adam Koudelka (30+25) z Atlética Most.

Petr Bohata se stal se 41 vstřelenými góly také nejlepším střelcem základní části MLMK. Udržel si průměr více než dva vstřelené góly na zápas a dokázal v této sezóně vstřelit minimálně jeden gól každému týmu MLMK. Na druhém místě se mezi střelci umístil se 30-ti zásahy Adam Koudelka z Atlética Most a na třetím s 27 zásahy shodně Martin Boček z Inseminátors FC a Vladimír Pátek z Hospody ULITA.

Nejlepším nahrávačem základní části MLMK se stal Vít Popelka z Hospody ULITA (35 asistencí). O druhé a třetí místo se dělí s dvacetipěti gólovými nahrávkami Adam Koudelka (Atlético Most) a Jakub Černý (GMS Most).

Nejlepším gólmanem základní části MLMK se stal s výborným průměrem 1,75 obdrženého gólu Václav Šlégr z Atlética Most. Ten letos hned čtyřikrát vychytal čisté konto. Na druhém místě se umístil Ondřej Murcko (3,75) z Hospody ULITA a na třetím Ondřej Bíro (4,00) z Gamblers Most.

Pouze tři hráči dokázali v letošním ročníku absolvovat všechna utkání základní části. Jsou jimi Petr Bohata (GMS Most), Martin Johanis (Kosmos) a Adam Koudelka (Atlético Most) a stali se tak pomyslnými železnými muži letošního mosteckého malého fotbalu.

A v jakém složení tedy vstoupí týmy do čtvrtfinálové fáze? Vítězům základní části, Atléticu Most, se postaví Kosmos. Proti Hospodě ULITA nastoupí Gamblers Most, GMS Most vyzvou Jablíčka Chomutov a poslední čtvrtfinálovou dvojicí budou příští neděli Inseminátors FC a FC Katalánci SWAG. Letošní sezóna skončila pro mužstva FC Levels a proOFFICE.

Sledovat čtvrtfinálová utkání a držet palce svým favoritům mohou fanoušci a příznivci mosteckého malého fotbalu příští neděli od 10:00 na hřišti 11. ZŠ Most.

Více informací na www.fotbal-most.cz.

(aj)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru