Most se v pondělí doma postaví proti Olomouci, utkání bude vysílat Česká televize
Ilustrační foto: Aleš Janeček
Sport

Most - Po zimním spánku se toto pondělí opět probudí celostátní Superliga malého fotbalu. V rámci osmého kola a prvního v jarní části soutěže se Most postaví od 18 hodin na hřišti základní školy v ulici Obránců míru (11. ZŠ) doma výběru Olomouce, a to v přímém přenosu České televize.

Utkání tak bude kromě sportovní důležitosti zajímavé ještě možností, ukázat podruhé v historii mostecký malý fotbal na domácím hřišti divákům z celé republiky. Most, který aktuálně ztrácí na čelo tabulky dva body, přičemž má oproti vedoucím Pardubicím zápas k dobru, přivítá Olomouc, které v prvním kole tohoto ročníku Superligy podlehl na její půdě 3:5.

Olomoučtí jsou sice v průběžné tabulce až sedmí z osmi, ale domácí se rozhodně nesmí nechat tímto faktem ukolébat. S ohledem na nesmírnou vyrovnanost letošního ročníku Superligy totiž Olomouci stačí jedna dvě výhry a opět bojuje o titul. Toho jsou si hosté jistě dobře vědomi a připočteme-li faktor a prestiž televizního utkání a touhu, se ukázat v co nejlepším světle, není třeba pochybovat o tom, že Olomouc jistě do vzdáleného Mostu vyrazí ve výjimečné sestavě.

Ani mostečtí však neponechávají nic náhodě a do boje vysílají silný tým tvořený samými ověřenými a podzimními boji v Superlize opakovaně prověřenými jmény. Světle zelení domácí do utkání vyběhnou ve složení Bíro Ondřej C – brankář, Boček Martin A, Haviar David, Chábera Jakub, Kasal Daniel, Macko David, Macháček Michal, Matyáš David, Nobst Dominik, Pátek Vladimír a Popelka Vít. Tentokrát se tak Most nepouští do žádných experimentů a na jeho soupisce nenajdeme ani jednoho nováčka.

O krátké vyjádření před začátkem jarní části soutěže jsme požádali mosteckého trenéra Vojtěcha Bendu. „Už se na zápas moc těšíme. Přeci jen zimní přestávka byla dost dlouhá, a jakmile začala naše oblastní soutěž a začali jsme se mezi sebou více potkávat, hned se Superliga začala probírat. Na klucích je vidět velká chuť a to je pro každého trenéra vždy dobré. Olomouc vyhlížíme s pokorou, neboť je to jeden ze soupeřů, který nás dokázal na podzim porazit. Pokoru ale rozhodně nechceme zaměňovat se strachem a Olomouc půjdeme na hřiště porazit. Při veškerém respektu k její síle a schopnostem věřím, že máme lepší tým a také myslím, že si svou daň může vybrat i dlouhé cestování. Každopádně chci určitě všechny mostecké diváky a příznivce pozvat na mimořádný zážitek a poprosit je, aby přišli mostecké kluky podpořit.“ uzavřel Benda pozvánkou své vyjádření.

Každý, kdo má rád malý fotbal, by si neměl v pondělí 23. dubna od 18 hodin nechat ujít výjimečnou akci, která bude k vidění na hřišti 11. ZŠ.

Autor: Aleš Janeček

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru