Most si z Jihlavy přivezl tři body, vrací se tak do bojů o medaile
Foto: MLMK
Sport

Most - V neděli 20. května v sedm hodin večer nastoupil Most ke svému dalšímu utkání Superligy malého fotbalu proti Jihlavě. Stejně jako před týdnem, kdy Most prohrál na svém hřišti 3:4 s Brnem, skončil tento zápas výhrou hostů v poměru 4:3. Naštěstí pro mostecké byli těmi hosty tentokrát oni.

Do Jihlavy, se kterou měl Most v rámci dosavadních pěti superligových setkání zápornou bilanci 1:4, vyráželi mostečtí krátce před třetí hodinou a to ve složení: Šlégr Václav - brankář, Boček Martin "C", Dolejška Matěj, Fišer Antonín, Haviar David "A", Matyáš David, Nobst Dominik, Popelka Vít a Prokop Michal.

Domácí Jihlava pak přivítala hosty z Mostu v sestavě: Kučírek Lukáš - brankář, Čížek David, Demeter Robin, Göth Jakub, Kavka Daniel, Kučera Zdeněk, Průcha Adam a Šuta Radim.

Most přicestoval na Vysočinu s jasnou taktikou. Jihlavská hra je založená na výrazných kvalitách několika opravdu nadstandardních hráčů, s jejichž výkonem hra Jihlavy stojí a padá. Most se proto rozhodl přistoupit k velmi důrazné a tvrdé hře a jihlavským hvězdám zápas do značné míry otrávit. Byli to sice domácí, kdo šel v deváté minutě do vedení po pohotové střele Robina Demetera, ale důrazná hra hostů i za cenu několika žlutých karet začala postupně slavit úspěchy. V samém závěru prvního poločasu se dokázali hosté prosadit hned třikrát, když skóre z jejich strany otevřel v dvacátépáté minutě po přistrčení Martina Bočka Dominik Nobst. Než se dokázali domácí vzpamatovat, udeřili hosté dvěma slepenými góly ještě dvakrát a do kabin se šlo za stavu 1:3 pro hosty. V prvním případě se prosadil po spolupráci s Dominikem Nobstem David Haviar a ve druhém vyšachovali mostečtí jihlavskou obranu a do prázdné zakončoval Antonín Fišer.

Tento náskok se nakonec ukázal jako rozhodující, neboť Jihlava i přes zlepšený výkon ve druhé půli již Most dohnat nedokázala. Dvě minuty po začátku druhého poločasu se sice dokázal individuálně prosadit český mistr světa, Daniel Kavka, ale ve čtyřicáté třetí minutě Most opět odskočil do dvougólového vedení. Po individuální akci skvěle hrajícího Víta Popelky se prosadil umístěnou střelou Matěj Dolejška. Jihlava zareagovala změnou na postu gólmana, kterého začal zhruba deset minut před koncem hrát Kavka. S ním v bráně samozřejmě Jihlava riskovala obdržení dalšího gólu, ale zároveň dokázala Most uzamknout na dlouho na jeho polovině a tato taktika se domácím vyplatila chvíli před koncem, kdy na 3:4 korigoval po rozehraném přímém kopu Jakub Göth. I přes několik dalších velmi dobrých šancí domácích již Jihlava další gól vstřelit nedokázala a Most si tak veze z Vysočiny cenné tři body.

„Před zápasem jsme si řekli, že musíme domácí důrazně dostupovat a dohrávat, neboť jejich individuální kvality jsou vysoké. Proto jsme nechtěli, aby se jejich nejlepší mohli snadno uvolňovat a přehrávat nás. Hru jsme naopak často přerušovali taktickými fauly a trpělivě čekali na naši šanci“ začal své ohlédnutí za zápasem mostecký trenér Vojtěch Benda.

„Když už se nějaké šance objevily, řešili jsme je velmi efektivně a z Jihlavy si tak odvážíme nesmírně důležitou výhru. V tomto zápase se dle mého rozhodovalo o zbytku naší sezóny. V případě prohry bychom si již asi museli přiznat, že ročník pro nás končí a pouze ho nějak se ctí dohrát. Takto jsme ale opět v boji o medaile a i s ohledem na relativně příznivý los je naší povinností, rvát se až do konce“ uzavřel optimisticky Benda.

Most tak po jedenáctém kole ztrácí z bronzové pozice jeden bod na druhé Blanensko a čtyři na vedoucí Prahu, se kterou ho ještě čeká přímý střet. V příštím zápase pak mostečtí přivítají doma Pardubice.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru