Příměstský tábor litvínovské knihovny slaví narozeniny, děti baví už 15 let
Foto: Městská knihovna Litvínov
Zajímavosti

Litvínov - První ročník příměstského tábora pro malé čtenáře se uskutečnil ku 100. výročí založení litvínovské knihovny v roce 2006.

„15 let uteklo jako voda a náš tábor slaví 15. narozeniny. Děkuji všem dětským knihovníkům, kteří se na přípravě a realizaci všech táborů podíleli. V knihovnách to není běžná aktivita a já jsem ráda, že mám tak šikovné lidi, kteří umí tuto akci s dětmi podniknout,“ vzpomíná ředitelka knihovny Marcela Gűttnerová.

Letošní tábor byl plný pohybu, zážitků a dobrodružství. V pondělí vyjelo 30 dětí do nového teplického Cirkus parku, kde se do sytosti vyřádily na nejrůznějších motorických atrakcích. V úterý se vlakem vyjely podívat na zvířátka do Zoologické zahrady v Děčíně. Největším miláčkem dětí byl krásný huňatý medvěd. Středu strávily v Litvínově, kde navštívily interaktivní výstavu Malý princ na zámku. Zde se projely na lišce, zjistily, co je baobab za plevel a již si nikdo z nich nesplete klobouk se slonem sežraným hroznýšem. Táborníci také nahlédli do zákulisí Docela velkého divadla. Ochotní herci jim ukázali, jak se pracuje s různými loutkami a rekvizitami a děti si mohly vše samy vyzkoušet. Ve čtvrtek se výletníci osvěžili v Aquacentru v Teplicích. Pátek proběhl v knihovně, kde si knihovníci pro děti připravili závěrečný fotokoutek, různé hry a soutěže.

„Úsměvy dětí mi prozradily, že to byl další skvělý tábor. Jsme moc rádi, že pro naše malé čtenáře můžeme každý rok připravit týden zážitků. Rád bych tímto poděkoval městu Litvínov, které tyto naše aktivity podporuje již 15 let. Pokud nyní litujete, že se vaše dítě na knihovnický tábor nedostalo, nevěšte hlavu. Pro děti pořádáme spoustu krásných akcí. Aby vám žádná neutekla, sledujte naše webové stránky knihovna-litvinov.cz a facebook Městské knihovny Litvínov. Od září zase začínáme,“ říká Vladimír Kraft, vedoucí dětského oddělení.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru