Chomutovský tuleň Kašek oslavil kulatiny. Je nejstarším v Evropě
Foto: Jitka Pavlíková
Zajímavosti

Chomutov – V sobotu 25. března oslavil chomutovský tuleň Kašek 40. narozeniny. Zoopark uspořádal oslavu.

„Kašek se narodil v roce 1983 ve volné přírodě. Jako zraněné mládě ho zachránili polští rybáři a přivezli do polského Kolobřehu. V roce 1992 byl převezen do Chomutova," říká chovatelka Monika Jarošová.

Své tři tulení svěřence krmí každý den. „Dostávají vždy mořské sledě, každý zhruba 5 kilogramů. Nedávno jim skončila říje, která trvá přibližně měsíc a tuleni při ní nepřijímají potravu," dodává Jarošová.

Tuleni se ve volné přírodě dožívají průměrně 25 let, Kašek je tak skutečně zasloužilý senior. Je však díky péči v perfektní kondici, rád se při krmení předvádí. „Samozřejmě pořád si musíte uvědomit, že je to zvíře. I tuleni mohou mít špatnou náladu a odmítnou spolupracovat. Není to ale moc časté a zkušený chovatel jejich náladu hned pozná," vysvětluje Jarošová.

Velkou slávu chystá zoopark na Den Země. Pro děti bude připravena řada soutěží. Vše ale bude rozprostřeno po celém parku.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru