VIDEO: Špičková česká cukrářka zavítala do hodiny budoucích kuchařů a číšníků
Cukrářka Helena Fléglová se žáky SOŠ a SOU Roudnice nad Labem. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Roudnice nad Labem - Špičková česká cukrářka Helena Fléglová předala část svých dovedností žákům Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Roudnice nad Labem. Ve speciálním kurzu je zasvětila do nejmodernějších a nejnovějších prvků z cukrařiny.



"Dnes máme kurz na téma ovoce, je to taková celosvětová módní záležitost," říká cukrářka Helena Fléglová, když se zdraví se žáky v roudnické škole. Během dne je čeká výroba citronu, manga, třešně a mandarinky ve stylizované podobě. "Mám to zase trošičku specifické. V compoté, v ovocné složce, mám použitý pepř timut. Do korpusu přidávám pekanovou pastu. Abychom to měli malinko ozvláštněné," dodává. 


Škola s cukrářkou spolupracuje už několik let. "Je to dle mého názoru nejlepší cukrářka v České republice," hodnotí ředitelka školy Helena Všetečková. Více se už podívejte v naší reportáži.


https://www.youtube.com/watch?v=oB2Z-c4R1us


Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Roudnice nad Labem bude vedle současného oboru Kuchař – číšník od 1. září 2023 otevírat samostatný tříletý učební obor Cukrář. Spolupráce s významnými osobnostmi moderní české gastronomie bude dále pokračovat.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru