Flájská přehrada se zařadila mezi místa, kam zavítala hlava státu. I když inkognito
Jindřich Sládek s prezidentem Petrem Pavlem. Foto: FB Bistro u Henryho
Zajímavosti

Fláje – Na neděli 23. dubna už nikdy nezapomene majitel Bistra u Henryho na flájské přehradě Jindřich Sládek. V pošmourném dni se turisté do Krušných hor příliš nehrnuli. Až na jednoho. Nebyl jím nikdo jiný než prezident České republiky Petr Pavel.

Jako vášnivý motorkář potřeboval provětrat svou mašinu. „Nebylo moc pěkně, ale přijelo pár motorek a auto. Vešli dovnitř, že si dají kávu a něco k jídlu a najednou koukám, že je to prezident. Nechtělo se mi tomu uvěřit. Šel jsem si s nimi pak ven prohlédnout motorky. Nebylo těžké uhádnout, která je jeho, protože se jediná lišila. Pak se šli ještě podívat na přehradu," popsal překvapivé a velmi příjemné shledání s prezidentem Jindřich Sládek. Prezidenta ochranka doprovázela na motorkách a v jednom osobním voze. „Přišlo mi, že to tu i zná, vždyť z Černoučku na Litoměřicku je to sem kousek," zamyslel se Sládek.

Prezident se svým doprovodem měl celkem štěstí, že bistro bylo už otevřeno. Turistická sezóna začíná oficiálně 1. května. „Byl víkend, potřeboval jsem se pořádně připravit na sezónu, takže jsem otevřeno měl," pousmál se majitel Bistra u Henryho.

S neméně vzácnou návštěvou mají nedávnou zkušenost i průvodkyně v zámku Valdštejnů. Na výstavu Malý princ Elišky Podzimkové přijela manželka tehdejšího prezidenta Miloše zemana Ivana Zemanová s dcerou Kateřinou. Na prohlídku se tehdy paní Zemanová dokonce nahlásila pod svým dívčím jménem, aby nevzbudila žádnou pozornost.

Vůbec nejslavnější návštěvu v novodobých dějinách zažil státní zámek Jezeří, kam v roce 1991 zavítal tehdejší korunní princ a současný král Charles (dle českých zvyklostí nyní nazývaný král Karel III.).

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru