Muž objevil při práci na zahradě granát z druhé světové války. Na místo vyjížděl pyrotechnik
Foto: Policie ČR
Zajímavosti

Studánka – V neděli 24. září v podvečer objevil muž na zahradě domu v obci Studánka na Děčínsku, při okopávání zahradní skalky v hlíně předmět, připomínající granát. O svém nálezu ihned informoval policisty na lince 158. Na místo vyjeli varnsdorfští policisté, kteří věc vyhodnotili jako skutečný nález munice a místo zajistili.

Přivolaný policejní pyrotechnik potvrdil, že se skutečně jedná o značně zkorodovaný granát z druhé světové války a převzal jej k odborné likvidaci. Ke zranění osob nedošlo, majetková škoda nevznikla. Nebyla nutná evakuace osob.

„Při nalezení vojenské munice a jiných předmětů s neznámým obsahem, se těchto nedotýkejte. Okamžitě oznamte nález na telefonní linku 158 nebo osobně na policejní oddělení. Neodbornou manipulací může dojít k výbuchu a zranění osob. K ohledání a zneškodnění podezřelého předmětu je oprávněn pouze policejní pyrotechnik," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru