Nadaní studenti střední školy Educhem dostali od Unipetrolu finanční stipendia
Foto: Unipetrol
Zajímavosti

Litvínov - V prostorách litvínovského zámku Valdštejnů obdrželo 17 nadaných studentů střední školy Educhem v Meziboří u Litvínova stipendia v celkové hodnotě 43 tisíc korun. Studijní stipendia jsou tradičně udělována vedením školy v rámci interního motivačního programu a jsou financována společností Unipetrol.

„Stipendia obdrželo celkem sedmnáct žáků z prvního, druhého a čtvrtého ročníku studijního oboru Aplikovaná chemie. Finanční podporu udělujeme jednou za půl roku, a to na základě studijního průměru,“ vysvětlila Helena Kripnerová, ředitelka Střední školy EDUCHEM, a.s.

Hlavním cílem je podpořit zájem žáků o studium chemie a motivovat je k dosahování nadprůměrných výsledků. „V posledních letech zaznamenáváme o studium chemie zvýšený zájem, a to i díky intenzivní spolupráci s Unipetrolem,“ konstatovala Helena Kripnerová.

„Spolupráce s Unipetrolem je oboustranně přínosná. My můžeme díky Unipetrolu přilákat studenty na perspektivní studijní obor kombinující výuku s praxí a Unipetrol má zaručen trvalý přísun dobře vzdělaných a oboru znalých absolventů,“ řekl Pavel Prošek, statutární ředitel školy, a doplnil: „Společně organizujeme také exkurze, besedy a workshopy pro žáky a pedagogy. Unipetrol nám pomohl i s chemickými pomůckami. Dobře vybavená laboratoř je pro studium chemie zásadní.“

1802unipetrol2

Foto: Unipetrol

„Se školou spolupracujeme dlouhodobě, vždyť téměř třetina našich operátorů v Chemparku v Záluží, prošla jejími lavicemi. Jsme rádi, že noví majitelé školu opět rozvíjí a počet studentů zdárně roste,“ pochválil spolupráci Tomáš Herink, člen představenstva skupiny Unipetrol zodpovědný za investice, vzdělávání, výzkum a vývoj.

„Stipendia jsme žákům předávali již potřetí,“ řekla Jitka Vaněčková z personálního úseku Unipetrolu, do jejíž agendy spolupráce se středními školami v regionu spadá. Unipetrol otvírá své brány studentům stále častěji. „V minulém roce navštívilo v rámci školních exkurzí náš litvínovský závod téměř 500 studentů. Další studenti u nás zpracovávají své studijní práce či chodí na brigády. Mnoho z nich se poté hlásí na vysokoškolské studium, které vykonávají v Univerzitním centru VŠCHT přímo v areálu našeho závodu,“ uzavřela Jitka Vaněčková.

Unipetrol spolupracuje se Střední školou Educhem i v dalších oblastech. Loni zajistil škole rekonstrukci chodby prvního patra její budovy. V průběhu letošního května nastoupí do Unipetrolu více než dvacet žáků školy na dvoutýdenní praxi v rámci praktické výuky. Pro studenty čtvrtého ročníku připravují zástupci obou stran besedu o příležitosti studia na Vysoké škole chemicko-technologické a o kariérní budoucnosti ve skupině Unipetrol.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru