Vrtulník letecké záchranné služby přistál poblíž náměstí Míru v Litvínově. Foto: čtenář
Litvínov

Litvínov – Perfektní spolupráci předvedli zdravotničtí záchranáři a strážníci Městské policie Litvínov, kteří ráno zasahovali u náměstí Míru při záchraně kolabujícího muže.

„Strážníci vyjíždějí na místo, protože mají ve voze defibrilační AED přístroj a někdy tam jsou dříve než zdravotníci. Tím, že přijeli na místo současně se záchranáři, prováděli resuscitaci pod dohledem zdravotníků. Použit byl i defibrilátor. Muže se podařilo oživit a předat jej letecké záchranné službě," uvedl velitel Městské policie Litvínov Martin Klika. Další hlídka strážníků na místě řídila provoz, protože bylo potřeba kvůli přistání vrtulníku uzavřít komunikaci.

Podle mluvčího záchranářů Prokopa Voleníka byl pacient přepraven na traumatologické oddělení do Ústí nad Labem. „Podle prvotních informací zkolaboval na lavičce," doplnil mluvčí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru