Ilustrační foto: CC0
Most

Most – Mostečtí kriminalisté objasnili krádeže a vloupačky, ke kterým došlo v polovině prázdnin. Podle nich 36letý muž vstoupil do jedné z restaurací v centru okresního města. Na tom by nebylo nic zvláštního až na to, že bylo už po otevírací době a ke vstupu musel použít násilí.

Pak se nezvaný host sám obsloužil a vůbec netroškařil. „Z provozovny po jeho odchodu zmizelo 105 krabiček cigaret, 12 lahví alkoholu i finanční hotovost. Včetně poškození majetku napáchal Mostečan škodu ve výši 50 tisíc korun," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger.

O dva dny poté pak neodolal pohledu na nezajištěné jízdní kolo za 20 tisíc korun. To bylo opřené o výlohu trafiky, protože majitel zrovna nakupoval. Muž na kolo naskočil a odjel pryč. „Pak ho prý rychle prodal za zlomek ceny, protože se bál, aby bicykl někdo nepoznal," doplnil mluvčí.

Další dvě jízdní kola měl lapka odcizit po třech dnech. To v jednom z panelových domů v nočních hodinách poškodil zámek dveří u kočárkárny, kde byla horská kola uložena. Zajištěný důkazní materiál dovedl kriminalisty ke konkrétní a pro ně známé osobě. „V evidencích policisté totiž zjistili, že tento Mostečan už za krádeže strávil ve vězení téměř tři roky," potvrdil Václav Krieger.

Od vyšetřovatele si muž převzal obvinění ze spáchání trestných činů krádež vloupáním a poškození cizí věci. Za mříže se tak může stíhaný v případě odsouzení vrátit až na další tři roky.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru