Ilustrační foto: CC0
Most

Most – Policisté obvodního oddělení v Mostě sdělili podezření 22letému muži z Chomutova ze spáchání trestného činu úvěrového podvodu. Ten požádal svého bratra o přístup k bankovnímu účtu. Tam si chtěl nechávat zasílat peníze a provádět platby.

Po nějaké době se ovšem blízký rodinný příslušník nestačil divit. „Majitele účtu telefonicky kontaktoval zaměstnanec banky, který ověřoval jisté údaje z důvodu schválení mnohatisícového úvěru," popsal policejní mluvčí Václav Krieger moment, kdy se podvod provalil. 

Podezřelý už dřív požádal o několik půjček a o kontokorent, které mu byly schváleny, a o kterých bratr pochopitelně nevěděl. Přitom měl mladý muž uvádět nepravdivé informace a sjednat si úvěry ve výši 36 tisíc korun. Bratrovi prý také sliboval, že si žádné půjčky brát nebude. Teď mu hrozí v případě uznání viny až dvouletý trest odnětí svobody.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru