Skršín – Některé lidské příběhy vám vženou slzy do očí. Zvlášť, pokud se týkají malých dětí. V pouhých osmi letech zůstala jako sirotek Markétka Schreiberová z Dobrčic na Mostecku. Lidé teď mohou pomoci na zajištění jejích potřeb ve veřejné sbírce.

Markétka se narodila v únoru 2009 v Kadani milujícím rodičům, kteří se z holčičky velmi těšili. Od prvních krůčků a prvních slůvek uběhl jen krátký čas a její maminka vážně onemocněla. Holčičce zůstane v paměti nemocná, o berlích, často pobývající v nemocnici. Zemřela v lednu 2016, když bylo Markétce 7 let.

Upnula se na tatínka a on jí věnoval veškerý svůj volný čas a dával jí tolik lásky, kolik bylo jen třeba, aby malé ulehčil nelehký osud. Dne 19. května letošního roku se tatínkovi Markétky cestou z práce náhle zastavilo srdíčko. Markétka zůstala jako sirotek, v pouhých osmi letech.

Nyní navštěvuje druhou třídu základní školy v Mostě. „Je občanka Dobrčic, stará se o ni sestra,“ potvrzuje autenticitu sbírky starostka Skršína Kateřina Suchá. V péči pomáhá i bratr a babička. Snaží se jí maximálně ulehčit v těžké životní situaci. Rozhodli se pro ni uspořádat veřejnou sbírku, aby mohl být její život krásnější.

Veřejná sbírka byla vyhlášena 1. srpna, běží na dobu neurčitou. Provádění sbírky probíhá shromažďováním příspěvků na zvláštním bankovním účtu:

115-4721220247/0100

Oznámení o zahájení veřejné sbírky na úřední desce Obecního úřadu Skršín najdete zde na tomto odkazu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru