TIP NA VÝLET: Příroda dokáže divy. Jedním takovým je kopec Boreč
3x Foto: Pavla Vonková
Výlety

Boreč - Vrch Boreč se nachází nad stejnojmennou obcí v Českém středohoří, asi 4 kilometry od Lovosic. Vnitřek kopce je protkaný sítí puklin.

Ty v létě kumulují teplo. A právě v zimě, když venku pořádně mrzne je toto místo nejzajímavější – z kopce se totiž kouří a hřeje. Ze země stoupá bílá pára a čím více mrzne, tím je víc vidět.

A čím to je? V zimě do puklin pronikne mrazivý vzduch, ten se v nich ohřívá a pak stoupá vzhůru. Na vrchu Borče je proto také stálá teplota, která nikdy neklesne pod 9°C.
Návštěvníci můžou zaparkovat a vyjít na kopec z Režného Újezdu. Právě tady začíná okružní naučná stezka. Pokud se dáte doleva, je tam mírnější stoupání. Přesto by si ale turisté měli na výšlap vzít vhodnou obuv a hůlky, protože cesta ve sněhu je náročná. Odměnou je ale nádherný z vyhlídky pohled na České středohoří.

1502borec3

1502borec2

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru