Prodlužte si léto! K němu neodmyslitelně patří lesní borůvky a my víme, kam na ně
Borůvky na vrcholcích Krušných hor dozrály nedávno.
Výlety

Krušné hory – Kdo by si pomyslel, že na začátku září je možné ještě sbírat tmavé, velké a velice chutné lesní borůvky. A přece je to možné. Krušné hory jsou pro život sice drsné a je tam vždy o něco chladněji, ale má to určitou výhodu. Vše zde dozrává později.


Konkrétně ve vrcholových partiích na pláních, kde se střídají plochy zakrslých borovic se smíšeným lesem, jsou místa, kde nad úžasnou úrodou zaplesá každý milovník tohoto přírodního zdroje antioxidantů a tříslovin. My vám poradíme konkrétní místo, i když je jasné, že stále ještě výborné borůvky najdete i v jiných lokalitách. Každopádně my jsme nasbírali o první zářijový víkend borůvky v okolí Trousnické skály – přímo kolem této vyhlídky vede modrá turistická stezka. Trousnická skála se nachází nedaleko Nejdku. Jak se k ní dostat? Můžete například cestovat vlakem z Karlových Varů a vystoupit na zastávce Nejdek-Oldřichov. Pak už se vydáte po tzv. Trousnické cestě.

 

moje borůvky

Podél cest jsou borůvky menší, ale na avizovaném místě jsou opravdu krásné a velké. Foto: redakce

 

Pokud se nebojíte sejít trochu z cesty, nemusíte jít až k Trousnické skále. Stačí vejít do lesa nedaleko přírodní rezervace Oceán – samozřejmě nikoliv do jejího prostoru. Na mapu s konkrétně vyznačenou lokalitou se můžete podívat ZDE. Na otevřených pláních s menšími bažinkami a řadou vodních meliorací mají keře ideální podmínky – dostatek vláhy i slunce. Litry nasbíraných borůvek stojí za krásný výlet a trochu námahy, navíc počasí má být po celý tento týden slunečné. Podél vodotečí jsou keříky borůvek promíchané s keříky brusinek, taktéž zralých.

brusinky

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru