Staník chce jednou běhat jako normální kluk. Pere se s následky mozkové obrny
Cvičení Staníkovi pomáhá. Foto: archiv rodiny
Zajímavosti

Most – Přes šedesát tisíc korun je zapotřebí, aby mohl čtyřletý Staník podstoupit měsíční cvičení na rehabilitační klinice. Terapie mu pomůže při jeho boji s následky mozkové obrny. Jenže maminka, která se o něj stará sama, nemá dostatek prostředků. Patron dětí pro něj proto vybírá potřebnou částku. O zveřejnění příběhu nemocného klučiny požádala maminka i náš server. Doufá, že se děcko postaví na nohy.

„Staník přišel na svět už ve 26. týdnu. Od prvního nádechu musel bojovat o svůj život a já jsem nesmírně šťastná, že to nevzdal a je tady dnes se mnou. Životem si ale nese dětskou mozkovou obrnu, kvůli které zatím sám nesedí ani nechodí,“ popisuje potíže maminka Romana. „Je to však můj smíšek, což nám dost usnadňuje pravidelné cvičení a rehabilitování. S úsměvem na rtech jde totiž všechno lépe,“ dodává s optimismem.

Staník má podle lékařů velkou naději na to, že jednou bude chodit. Aby se však z naděje stala skutečnost, musí intenzivní rehabilitační pobyt absolvovat několikrát do roka. „Protože se ale o syna starám sama, nemůžu si dovolit opakovaně hradit 65 000 korun, což je cena jednoho pobytu. Proto jsem se rozhodla požádat o pomoc Patrona dětí,“ uvádí maminka. Nyní je vybraná přibližně třetina potřebné částky. Pomoci může každý. Bližší informace, jak přispět, můžete najít zde.

Staník by jednou rád běhal jako normální kluk. Má za sebou již intenzivní rehabilitace. Díky tomu se výrazně zlepšila jeho pohyblivost, s oporou nábytku se už dokáže postavit, pokouší se posadit. „Věřím, že společně Staníka postavíme na nohy,“ dodala maminka.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru