Pracovníci dopravního podniku sami přestavěli další starou tramvaj na moderní vozidlo. Právě vyjíždí mezi města
Foto: DPmML
Litvínov

Mostecko - V plném provozu je od dneška rekonstruovaná tramvaj VARIO LFR.S. Poznáte ji podle evidenčního čísla 266. „Tato částečně nízkopodlažní tramvaj s dnes už takřka nezbytnou Wi-Fi je nasazená na linkách mezi Mostem a Litvínovem, domovské právo má stejně jako její starší sestra ev.č. 253 v litvínovském areálu společnosti,“ řekl ředitel společnosti Daniel Dunovský.

První rekonstruovaná tramvaj VARIO LFR.S byla vypravena na první jízdu téměř před dvěma roky dne 10. listopadu 2016. „Celou nynější rekonstrukci zajistili opět pracovníci dopravního podniku vlastními silami,“ řekl Dunovský. Podle jeho slov nasazením této částečně nízkopodlažní tramvaje určitě dojde ke zkvalitnění tramvajové dopravy mezi oběma městy.

DOPRAVNÍ PODNIK měst Mostu a Litvínova tímto počinem pokračuje v obnově vozového parku tramvají ve shodě se stanovisky obou akcionářů – Statutárního města Mostu a Litvínova – o udržení a rozvoji tramvajové bezemisní dopravy navzdory jednotlivým návrhům o jejím zrušení. Společnost pokračuje v trendu zajištění lepších služeb pro veřejnost a ve zkvalitňování veřejné hromadné dopravy.

Vzhledem k tomu, že nákup nových nízkopodlažních je finančně náročný, zvolil dopravce alternativní způsob pořízení nízkopodlažních tramvají. Původní tramvaj T3 ev. číslo 253 byla také vlastními silami rekonstruována na moderní vozidlo typu Vario LFR.S ve firemním barevném provedení interiéru, které je částečně nízkopodlažní a vzhledem k tomu, že se pohybuje na meziměstské trati, je i vybavené wifi sítí pro připojení cestujících k internetu.

V letošním roce pak proběhla plánovaná přestavba tramvaje T3 evidenční číslo 266 na částečně nízkopodlažní vozidlo Vario LFR.S. Vozidlo se bude z převážné části pohybovat na meziměstské trati, bude ve stejném barevném provedení a bude vybavené wifi sítí pro připojení cestujících na internet a kamerovým systémem se záznamem. Tyto přestavby jsou financovány pouze z prostředků DOPRAVNÍHO PODNIKU měst Mostu a Litvínova.

V uplynulých dvou letech se podařilo doplnit tramvajovou dopravu celkem třemi nízkopodlažními či částečně nízkopodlažními vozidly.

(jh)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru