Přírodní učebna, venkovní divadlo i hmatový chodník. V mezibořské školce mají novinky
Venkovní divadlo hned využily ke svému představení žáci z blízké základní školy. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Meziboří – V mezibořské mateřince v Žižkově ulici slavnostně otevřeli venkovní učebnu na zahradě školky. Nejde o jedinou novinku, kterou tam pozvaným hostům ve čtvrtek ráno ukázali.

V areálu školky vznikla pohádková stezka s osmi edukačními tabulemi, které mají za úkol připravit předškoláky na jednodušší přesun na základní školu. Jsou zaměřené na čtenářskou, matematickou gramotnost i environmentální výchovu. Součástí novinek je také hmatový chodník či divadélko.

Celý projekt vyšel na 496 tisíc korun, podařilo se na něj získat dotaci ze Státního fondu životního prostředí ve výši 422 tisíc korun. „I pro druhou školku již tvoříme žádost pro podobnou přírodní venkovní učebnu,“ poznamenal ředitel Základní školy v Meziboří Jan Peška.

Právě spojení školy a školek a jejich personální obsazení hodnotí za zřizovatele pozitivně starosta Meziboří Petr Červenka. „Takové vedení nám může leckterá základní či mateřská škola závidět,“ uvedl.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru