Starostka Lomu a její manžel pošpinili jméno ředitelky školy, museli se jí nyní veřejně omluvit
Základní škola v Lomu. Foto: archiv
Litvínov

Lom – Soud nařídil městu Lom, aby se omluvilo někdejší ředitelce tamní základní a mateřské školy Ivaně Šabkové za to, že ji vedení města na svolané tiskové konferenci veřejně pošpinilo. Tvrdilo se tam o ní, že kradla. To však nebyla pravda.

„Omlouváme se paní Mgr. Ivaně Šabkové za to, že dne 7. ledna 2016 při tiskové konferenci a adrese městského úřadu pan Ing. Bronislav Schwarz, paní Bc. Kateřina Schwarzová a pan Bc. Jakub Ozaňák ve vztahu k paní Mgr. Ivaně Šabkové použili nepravdivé a nevhodné výroky o tom, že v postavení statutárního zástupce příspěvkové organizace, tj. Základní školy a Mateřské školy Lom, kradla, krade a bude krást, že je zloděj, a dále uvedli, že se dopustila zpronevěry v souvislosti s nákupem notebooku, školních potřeb a masáží, a dále, že použila finanční prostředky uvedené příspěvkové organizace na své soukromé potřeby, a to vše způsobem, který byl urážlivý a kterým zasáhli do jejích osobnostních práv,“ otiskl omluvu místní týdeník.
Pod soudem nařízenou omluvou není podepsán nikdo z těch, kdo výroky pronášeli, ale město Lom.

Bronislav Schwarz, bývalý policista a ředitel mosteckých strážníků, se letos pokusil neúspěšně vrátit do krajského zastupitelstva pod hlavičkou Severočeši.cz.

Kateřina Schwarzová je nadále starostkou Lomu. Její manžel Bronislav Schwarz je v Lomu radním. Jakub Ozaňák, člen regionální rady ODS, byl tehdy po odvolání Ivany Šabkové z funkce ředitelky jmenován statutárním zástupcem školy. Protože nedosáhl potřebné úrovně vzdělání a praxe, nemohl být jmenován ředitelem.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru