Opozice v Lomu: Stavba chat v horách by uškodila přírodě, lidé mohou podepisovat petici
Krušnohorská příroda. Ilustrační foto
Litvínov

Lom - Na jedné z nedávných schůzí Zastupitelstva města Lomu byl, prakticky bez jakýchkoliv předchozích informací a podkladů, zařazen bod o využití pozemku, který město vlastní na Dlouhé Louce, k rekreačnímu bydlení, formou tzv. developerského projektu.

Jedná se vlastně o záměr využít prostory na Dlouhé Louce (dnes klasifikovaných jako zemědělské a přírodní plochy), kde naše město vlastní přibližně 30 tisíc m2 plochy, k rekreačnímu bydlení formou prodeje developerovi, který by na ní umístil chaty kontejnerového typu. Město by za směnu velké části pozemku k již uvedenému využití získalo od developera možnost následně odkoupit podstatně menší část pozemku zpět s vystaveným objektem určeným k rekreaci zaměstnanců města, pro výjezdní školu v přírodě pro lomské děti a podobně.

Máme, a nejenom proto, že jsme opoziční zastupitelé, podstatné výhrady k takovému způsobu řešení městského majetku.

K tomu všemu již na Dlouhé Louce proběhla petice, kde se všichni obyvatelé postavili proti jakémukoliv rozšiřování zástavby v lokalitě, která patří do přírodního parku Loučenská hornatina. Petice je dle našich informací možno podepsat též v Litvínově, v kavárně v areálu bývalé polikliniky, kdykoliv do večera do 20 hodin. Jsme přesvědčeni, že je to dostatečný signál k opuštění developerských zájmů stávajícího vedení města Lom.

Občané Lomu a Loučné, kteří máte zájem o co největší zachování stávajícího stavu přírody v okolí vašeho města, můžete přijít každý den v době od 15 do 21 hodin do hospody Anšajba, kde jsme připravili petiční archy a kde si můžete prohlédnout stávající situaci a mapku oblasti, abyste se zorientovali, a můžete k petici připojit svůj podpis.

  • Za opoziční zastupitele města Lomu: hnutí Žiju v Lomu, Svobodní Lom a OMMO
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru