Sportovní škola obnovila Zahradní slavnost, výtěžek získá Dobrý anděl
Zahradní slavnost. Foto: SSZŠ Litvínov
Litvínov

Litvínov - Po nucené odmlce kvůli epidemii nemoci covid-19 uspořádala Sportovní soukromá základní škola v Litvínově Zahradní slavnost. Vrátila se tak k osvědčené tradici, kdy žáci se svými učiteli připravují pro rodiče i návštěvníky z řad veřejnosti bohatý kulturní a společenský program. Termín se posunul ze zářijového na konec školního roku.

Slavnost měla opět i charitativní zaměření, výtěžek pomůže potřebným. „Za symbolické částky jsme nabídli zájemcům také guláš, palačinky, dobroty z kroužku vaření, na nichž předvedli svůj kulinářský um naši žáci a žákyně. Vybrali jsme pět tisíc korun. Pošleme je na konto nadace Dobrý anděl, která pomáhá rodinám s dětmi, jež se vlivem vážného onemocnění dostaly do těžké životní situace,“ upřesnila Jana Zemčíková z organizačního týmu.

Sportovní, kulturní, naučné i zábavní aktivity pro děti i dospělé organizátoři umístili po celém venkovním areálu školy. Zájemci si tak mohli vyzkoušet lukostřelbu, tenis, skákací boty kangoo jumping, veslovací trenažér, kuželky, nové workoutové hřiště či trampolínu. „Součástí slavnosti byly i výtvarná a keramická dílna, přírodovědný koutek, přehlídka skautských dovedností či malování na obličej. Velké pozornosti se těšil shirský vraník, děti vozil ještě dlouho po skončení slavnosti,“ doplnila Zemčíková.

Své umění a dovednosti předvedly návštěvníkům slavnosti mažoretky ze Sportovky, taneční a pěvecká vystoupení pak nacvičili chlapci a dívky z nižšího stupně a alternativních tříd. „Akce se vydařila, ohlasy jsou výhradně kladné. Navíc nám přálo počasí. Těšíme se tak už nyní na další ročník,“ zhodnotila akci Jana Zemčíková.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru