Muž našel v Litvínově peněženku svého známého a začal vesele utrácet z jeho platební karty
ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - Na konci prvního červnového týdne našel v Litvínově 38letý muž z Mostecka peněženku s finanční hotovostí, občanským průkazem a platební kartou. Místo toho, aby ztracené věci vrátil osobě, kterou zná prý od malička, začal vesele utrácet.

Finanční hotovost a platební prostředek si ponechal. Peněženku údajně vyhodil. Postupně měl provést devět platebních transakcí v různých provozovnách, další čtyři pokusy byly již blokovány. "Bez vědomí majitele nakupoval převážně cigarety a alkohol. Poškozeného připravil o částku téměř 4 tisíce korun. Od policistů si ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za používání cizí karty mu v případě uznání viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru