V Hamru město otevírá novou školku. Je jedinou jednotřídkou ve městě
Herna v MŠ Beruška. Foto: redakce
Litvínov

Litvínov – Zatímco školáci se svého prvního školního dne dočkají v pondělí 4. září, v Litvínově-Hamru v areálu tamní základní školy se slavnostní akce chystá už v pátek 1. září. Od tohoto školního roku už totiž neplatí, že hamerská škola je jedinou v Litvínově, která nemá vlastní mateřinku.

Město jako zřizovatel využil pro novou mateřskou školu Beruška prostory, které opustila waldorfská mateřinka Jeřabinka, poté co si postavila novou budovu školky vedle své školy ve Sklářské ulici v Litvínově–Hamru. Založit v těchto prostorách novou školku bylo z ekonomického hlediska pro město nejvýhodnější. V devadesátých letech se nedaleko školy v Hamru zrušily jesle stejně jako mateřská škola v sousedním Chudeříně, kde nyní sídlí Církev bratrská Litvínov. Děti z Hamru a Chudeřína tedy po dlouhá léta docházely do mateřinek buď do Janova, nebo v centru města. 

Nová mateřinka Beruška má téměř naplněnou kapacitu 24 dětí. Zakládá si na tom, že je jedinou jednotřídkou ve městě. „Jsme malá školička s jedinou třídou, kde spolu budou trávit čas děti ve věku od 3 do 7 let. Mladší děti nepřijímáme, protože podporujeme myšlenku, že takové dětičky mají trávit většinu času s maminkou," vysvětluje vedoucí učitelka Lucie Kopalová. Společně s ní bude tým tvořit ještě učitelka Lucie Dlouhá, se kterou jsou skvěle sehrané už z jejich předchozího působiště. „Na děti se už moc těšíme a máme pro ně připravené překvapení," dodávají učitelky. 

 

mš beruška učitelky

Na děti se těší dvě učitelky Lucky. Foto: redakce

 

Hamerská škola pro svoji novou mateřinku také uzpůsobila zahradu, kde odstranila nálety a zasela trávník. Instalovány jsou už i některé herní prvky. „Ze zahrady máme přímý vstup do lesa, v plotě jsou nová vrátka," pochvaluje si Lucie Kopalová.

 

MŠ Beruška zahrada

Ze zahrady je přímý vstup do lesa. Foto: redakce

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru