Litvínov připravuje unikátní program: Ze všech školáků chce mít všestranné sportovce
Toto chce Litvínov učit své děti. Ilustrační foto. Zdroj CC0
Litvínov

Litvínov – Každé dítě, které opustí pátou třídu některé z litvínovských základních škol, by mělo umět plavat, bruslit, lyžovat a mělo by mít základní pohybovou průpravu. Takový je plán tamní radnice, která chce systematicky podporovat sportování dětí.

Jak by měl tento „čtyřlístek“ vypadat? Zastupitelé schválí zatím nestanovenou částku z rozpočtu, kterou dostanou školy. Ty následně zajistí výcvik dětí v městském bazénu, na městském zimním stadionu či v gymnastickém sále, který je rovněž města. Jedinou výjimkou bude lyžařský výcvik, který by mohl zajistit Sportovní areál Klíny. „Nebude záležet na majetkových poměrech rodiny. Podpoříme všechny,“ říká místostarosta Milan Šťovíček.

Cílem je přinést dětem zdravý pohyb. „Troufám si říci, že v Česku zatím nic podobného není,“ dodává Milan Šťovíček. Jestli bude mít projekt podporu zastupitelů, se zatím nedá říci. Těžko ale bude někdo proti dobrému záměru. „Na úrovni rady tady podpora je,“ uvedla starostka Kamila Bláhová.

Pokud se vše podaří, mohlo by se začít už v následujícím školním roce, pravděpodobně v jeho druhé polovině.

Některé litvínovské školy už část programu pro své žáky uskutečňují nyní, ze svého rozpočtu. Čtyřlístek by byl velkým rozšířením.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru