OBRAZEM: Tady vzal někdo akci Ukliďme Česko zřejmě za špatný konec
Rozbitý nákladní automobil. Foto: Helena Jánošíková
Litvínov

Litvínov – Sobotní velký úklid Česka, do kterého se zapojily tisíce lidí napříč celou republikou, se někomu v Litvínově pěkně zvrtl. Místo čistější Šumné je tu rozebraný náklaďák s hromadou nepořádku okolo.

Na odstaveném nákladním autě se kdosi pěkně vyřádil. Má rozbitá všechna okna, poničenou karoserii. A v okolí je hromada nepořádku. Najdete tu i měřící kotouče zaznamenávající pracovní činnost řidiče, ale i kondomy.

Titulek zprávy je samozřejmě ironický. Samotná akce Ukliďme Česko byla velmi úspěšná. Více než 76 000 dobrovolníků při letošních jarních úklidech sesbíralo přes 1 000 tun odpadů na 1 928 místech v celé České republice. Zapojilo se tak zhruba o 10% dobrovolníků více, než na jaře loňského roku.

Pro ty, kterým není lhostejný stav prostředí, ve které žijeme, je tu aplikace ZmapujTo.cz, pomocí které mohou hlásit výskyt nejen černých skládek, ale i řady dalších nešvarů a problémů ve svém okolí. Tato hlášení se dostanou jednak k příslušným obcím, jejichž území se týkají, ale mohou být také využita pro podzimní termín úklidové akce. Ten letos proběhne v sobotu 15. září v rámci celosvětového úklidu, který je naplánován ve 128 zemích po celé planetě a bude se nepochybně jednat o největší dobrovolnickou akci v historii.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru